Србија

ЕКСКЛУЗИВНО: Овако изгледа Рамбов дан у затвору

Капетан Ненад Бујошевић Рамбо

Човек мачка, који је већ 19 и по година у самици, тврди да му је робија мачји кашаљ! Ненад Бујошевић, бивши припадник „црвених беретки и кум Милорада Улемека Легије, издржава казну од 35 година затвора, а његов пријатељ ексклузивно открива како проводи дане у пожаревачкој „Забели.

Капетан Ненад Бујошевић Рамбо

 Рамбо ми каже да је одлично и шали се „да ужива у туризму. Није у самици, већ у некој врсти изолације. У ствари је сам из безбедносних разлога, јер су психолози закључили да је психички и физички јак. Самица се сматра казном, што код њега није случај. Он не жели да иде из ње, каже да му је супер што је сам, али му то прави проблем због других ствари. Не може да излази на викенде и одморе и нема право на условни отпуст. Пре 10 година је смештен у Седми павиљон јер је то било најгоре место у које су тада могли да га ставе. Сада жели да изађе у павиљон отворенијег типа, са радним обавезама – прича Рамбов друг.

Он нам преноси и како изгледа један затворски дан бившег капетана Јединице за специјалне операције (ЈСО).

– Устаје у седам, али сат увек навија на 5.55. Тренинг почиње у 6.45, а у 7.15 га воде у шетњу. У ћелији се загрева, а напољу тренира још сат и по – два. Рекао ми је недавно: „Тренирам до јаја! После идем да клопам, читам књиге, гледам документарце на ТВ-у, играм сони плејстејшн. Највише волим документарце, небитно које, јер ми не треба превод. Немам бицепсе и трицепсе на моју висину, али тренирам различите спортове. Мало се пати са енглеским и немачким језиком, које зна одраније. Пробао је нешто друго, али му није ишло јер није у фазону да буба – каже „береткин” пријатељ и истиче да му је Рамбо испричао да је у затвору завршио по налогу некадашњег премијера Зорана Ђинђића.

– Рекао ми је да је у питању био договор да он и Ненад Илић звани Главоња преузму кривицу на себе само да би Слободану Милошевићу судили у земљи, да га не пошаљу за Хаг. Казао ми је: „Требало је да наместимо Радомира Марковића, а он да укаже на то да је Слоба наредио убиство Вука Драшковића. То је ишло, колико знам, од Зорана Ђинђића. Легија је ишао код Ђинђића на договор, дан-два пре него што смо ми отишли у затвор. Били смо у дворишту Владе, тамо где је Ђинђић убијен. Легија је ушао код Ђинђића, а Илић и ја смо седели у аутомобилу и причали са бившим припадником ЈСО, који је био у обезбеђењу. Легија је касније изашао и рекао: „Све је по договору, идемо даље! Нисам био на састанку, не могу да тврдим да је то апсолутно истина, али је Легија тако рекао. Апсолутно сам веровао Легији и верујем му и дан-данас! Отишли смо у суд да дамо изјаве. Да није било тог договора, не би они нама радили личне карте, пасоше за други идентитет, не би нам дали паре. Урадили су ми то за жену и децу. Требало је да будемо на слободи за шест месеци – препричава наш саговорник скорашњи разговор са Рамбом.

Рамбо му је, каже, открио како их је Чеда Јовановић посетио са Легијом у Централном затвору. 

– Испричао је да су их посетили у исто време када и Душана Спасојевића. Легија му је тада рекао да све тече по договору са Дулетом (Душаном Михајловићем). Каже ми: „Мени Чеда ништа није рекао, само је седео. Наместили су тада стражаре да лажу о тој посети. Стражари и наредници су морали цео викенд да пишу све књиге посетилаца да би се избрисало да је Чеда Јовановић био у посети. – наводи наш саговорник.

Капетан Ненад Бујошевић Рамбо

Легијин кум је навео да се несрећа на Ибарској догодила на 500 метара од његове зграде у Лазаревцу, али да њега нико није видео тамо. Рамбо тражи да се обнови суђење, на којем је за несрећу на Ибарској добио 15, а за учешће у убиству Ивана Стамболића 35 година затвора.

– Открио ми је да су тада тражили од једног судије да их осуди на по 40 година за Ибарску, али да је он то одбио и отишао у адвокатуру. Жали ми се да о жалби одлучује судија који им је изрекао драконску казну и да је пресуда због тога одмах постала извршна. Тако су, како каже, судили само још четницима! Каже ми: „Зауставља нас судија који је све сје*ао – каже пријатељ јединог осуђеника, коме је одлично са самим собом већ готово 20 година.

Рамбо је скроман, а успели смо да сазнамо шта му недостаје.

– Недостају му концерти. Он воли хард рок, онај најтежи. Чита књиге из економије, анатомије, спортске медицине. Није уопште поклекао. Недалеко од њега је његов венчани кум Легија у „Алкатразу, али нема шансе да га види – наводи наш саговорник.

Спуштао се канапом са зграде, а надимак добио јер зна много о оружју

Бујошевић је рођен у Швајцарској, а надимак Рамбо вуче још из војске и са ратишта у Крајини.

– Надимак има јер зна много о оружју, а не због бицепса и трицепса. У Аркановој гарди су му прикачили то име и не може да га се отараси. Он је жилав. Пре затвора је знао да се конопцем спушта са зграде – каже Рамбов пријатељ.

Ало

Коментари (2)

  1. Pero Petrasevic каже:

    Jedan jedini RAMBO

Напиши коментар