Србија

Звездан Јовановић објављује ко је желео мртвог Зорана Ђинђића!

Многи неће спавати мирно

Звездан Јовановић, звани Звеки, осуђен на 40 година због убиства српског премијера Зорана Ђинђића, пише књигу у којој ће открити све о атентату, као и имена политичара из Демократске странке, који су учествовали у томе. У књизи „Вучје стазе, која ускоро треба да угледа светлост дана, Јовановић ће да обелодани имена криминалаца који су тада шуровали с функционерима из власти и полиције!


Звездан Јовановић ће књизи у Вучје стазе објавити све о спрези политичара ДОС и криминалаца, Фото: Profimedia

Његова супруга Оливера Јовановић потврђује да је њен супруг одлучио да после дуго година прекине ћутање и скине паучину с „процеса века”.

– Мој супруг пише о свему ономе што је досад било скривено од јавности. Пише о „демократски одабраним сведоцима лажовима, криминалцима и њиховом контакту с људима из власти и полиције. У књизи ће написати оно што је било забрањено, шта се дешавало у суду, који су сви важни докази одбијени, о ономе што се заиста дешавало… Пише о срамоти ове земље. Одабран је да буде жртва, крив без кривице. У самици је 17 година, због нечијих болесних амбиција. Све је продато, па и људски животи – каже први пут после 17 година ћутања Оливера Јовановић.


Оливера Јовановић, супруга Звездана Јовановића, открива да ће њен муж објавити све што је било сакривено Фото: Приватни албум

Звезданова супруга наводи да ће у књизи њен супруг изнети јаке аргументе.

– Пише истину, поткрепљену доказима! Не лаже, као што су лагали сви укључени у „процес века. Све оно што није изговорено јавно, што је сакривено… Е па једино је истина та која не може да се промени. Каже да ће ту бити одговор „дрипцима који су га покушали понизити… Рецимо, одговор на лаж о избацивању из службе. Поручује да ће се његова књига читати ускоро – истиче супруга Звездана Јовановића.

Звездану је, како наглашава, посебно тешко пала изјава Горана Петровића, бившег начелника ресора Државне безбедности. 

– Звездан нема дан прекида радног односа. После те неразумне изјаве Горана Петровића, неколико пута смо молили МУП да достави документацију. Достављена је службено на захтев суда. Нажалост, медији нису сматрали да је важно пренети истину јавности. Многи су покушали да што више понизе човека, коме нису ни до колена. У ствари, то је болест, завидели су му на храбрости и људскости. Завидели су на поштовању и пријатељству људи с којима је ишао тамо где је народу требало помоћи – огорчена је Оливера.

Он нам открива и како њен супруг подноси самицу у пожаревачком затвору „Алкатраз”, у којем је 10 година.

– Па у самици је седамнаест година. Издржава, јунак је он. Мало ме ова корона пореметила, па не могу код њега, али уз њега сам већ дуги низ година и остаћу до краја. Могла бих ја овако данима. Али његова је борба – његова прича. Верујем да ћемо остарити заједно – поручује Оливера Јовановић.


Наслов књиге коју пише Звездан Јовановић, Фото: Ало

Ускоро излази из „Алкатраза?!

Јовановићу, некадашњем помоћнику команданта расформиране Јединице за специјалне операције РДБ-а, пре 10 дана продужен је за још за две године боравак у најчуванијем српском затвору. Јовановић је преко свог адвоката уложио жалбу на ту одлуку, тако да још има шансе да изађе из строго чуваног казамата.

„Признао сам убиство јер су претили да ће ми дирати породицу

„Нисам убио Зорана Ђинђића, нисам ранио Милана Веруовића, нисам урадио нити једно једино дело које ми се ставља на терет овом оптужницом. То веће је прихватило као доказ то што су вам представили као моју изјаву. Наравно, одговорно тврдим да то није моја изјава и да никад нисам давао изјаву. Ја сам пристао да им потпишем шта год они буду тражили само да ми не дирају породицу” , изјавио је Звездан на суђењу 2007. у Специјалном суду и затражио ново суђење.

Даница Ћурувија / Ало


Мајицу ЈСО (вук са црвеном беретком) можете наручити овде

Коментари (1)

  1. Miladin каже:

    Nece mu to bagra dozvoliti nema sanse, cuvajte ga momci.

Напиши коментар