Србија

Вељовић расформирао Први одред Жандармерије!

Након што је сменио Братислава Дикића, директор полиције Милорад Вељовић по наређењу америчког амбасадора расформирао и Први одред Жандармерије!

Дан пошто је директор полиције Милорад Вељовић разрешио дужности сада већ бившег команданта Жандармерије Братислава Дикића, ван снаге је стављен и Први одред те јединице, чије је формирање прошле године одобрила Влада Србије.

– Први одред стављен је ван снаге јуче ујутру, кад је директор полиције послао депешу с том одлуком. Депешом је поништена уредба Владе, па је цела противтерористичка јединица, која иначе обавља најсложеније и најзахтевније задатке, распоређена да данас брине о безбедности на утакмици између Црвене звезде и ИБВ на Маракани – каже наш извор.

Практично, на тај начин је цела Жандармерија стављена под контролу, јер су чланови ове јединице важили за „Дикићеве људе од највећег поверења“.
– Другим речима, спречена је евентуална побуна жандарма због смене Дикића. Реч је о најбољим и најспособнијим припадницима, који брину о безбедности грађана и учествују у најсложенијим задацима – каже наш извор.

Како објашњава, припадници ове јединице досад су учествовали у акцијама хапшења и транспорту најопаснијих притвореника те на задацима високоризичне пратње.
– Једна таква пратња била је заказана и за данас, али с обзиром да су припадници тог одреда распоређени на други задатак, не знамо ко ће обезбеђивати транспорт – каже саговорник Курира, не желећи да открије ко је особа која је требало да буде транспортована уз пратњу. Наш извор наглашава да је извесно да неће бити никакве побуне.

– Нема сумње да ће они и нове задатке обављати како се од њих очекује. Људи су професионалци и бринуће о безбедности грађана и извршавати задатке без обзира на то ко је на челу њихове јединице – додаје извор. Оснивач и први командант Жандармерије Горан Радосављевић Гури каже да је побуна практично немогућа.

– Ко ће да се буни данас, прошло је давно то време. Нико није вечити командант. Жандармерија није нечија прћија, то је природни процес, једни долазе, други долазе – рекао је Гури.

Коментари (9)

 1. ljanik каже:

  SMRT AMERICKIM ZLOTVORIMA I NJIHOVIH DOMACIH SLUGU, NEKA JE VECNA SRBIJA I SRBI, BICE JOS OBILICA, GAVRILA, TEPICA,

 2. kesten каже:

  cista sramota koliko su samo upropastili drzavu to je neverovatno americka i nasa govna….

 3. alekz.alcz каже:

  Rasformirati odred za specijalne namene i poslati ih da obezbeđuju utakmicu ( visokog rizika ) a bitne stvari ostaviti , i šta sad neko da pomisli? Neko ko mora da čuva našu Srbiju, naše Kosovo sada treba da ćuška pijanu decu što baulja posle utakmica po Beogradu, šta će ostala gospoda da rade?
  Sveti care Lazare, čuvaj nas….

 4. Dane каже:

  depeša poništava Uredbu Vlade?? Depeša je telegram . telegram i Veljivićeva volja jači su od Uredbe Vlade?? hoću da se selim iz ove prćije!!

 5. Ivan Simic каже:

  Jos jedna sramota, jos jedan poraz za Srbiju…. I ponovo pod uticajem Veliki sila…. Igrate kako drugi sviraju.. iz razloga sto nemate ni pravac a ni cilj.. Rezultat svega ovoga je nesposoban kadar koji vodi ovo nase malo SRBIJE!!

 6. petkovic nebojsa каже:

  po mom misljenju to nije veljevic u pitanju i on mora da izvrsava necija naredjenja a naredbodavci su AMERTICKI NEMACKI FRANCUSKI KRIMINALCI sve stose desavalo na ovim prostorima nije slucajno veliki zlocini trafik organa i jos mnogo toga mora dase svali na SRBIJU tu ima velikog udela pojedini nasi politicari astose tice smene i rasformiranje elitne jedinice pa stosu pucali na siptare kad znaju dase ne SME. sadcete da vidite koji zakoni dolaze na usvajanje srbi mora da izgube veru indetitet pa cak nesme dase spomene srbin jre im to smeta kvazi zbog drugih naroda spomanuti srbin srbija to nesme

 7. sta te briga . каже:

  Legiju na slobodu!!!

  Mamu im siptarsku, kad bi legija bio tu, nista nebi bilo ovako. !!!!!!!!

 8. Jankovic Zvezdan каже:

  j*** ja mater po sred p*** svim izdajicama 🙁

 9. nlcph каже:

  „једни долазе, други пролазе- рекао је Гури”

  Па то онда није Жандармерија него железничко стајалиште „Тошин бунар“ – место на ком путне карте издаје доживотни бос Вељовић.

Напиши коментар