Свет

У Чешкој одржан скуп подршке Србима на Косову

У организацији националиста из Чешке, Пољске и Словачке, одржан је традиционални марш за српско Косово. У колони од више стотина људи, која је прошла центром града ношени су транспаренти „Косово је Србија“ и они са анти-глобалистичким порукама. Организатори протеста су омладина Радничке партије, Словачка организација Словенска посполитност и Пољска организација Народови фронт Честочова. Демонстрантима се поред организатора писмом подршке обратио председник СРС Војислав Шешеља који је јавним путем послао поруку свим организаторима протеста у Европи. Исти протест је 17-ог заказан испред амбасаде Косова у Белгији, и то у организацији „Eвропског фронта солидарности са Косовом“.

Prag-skup-podrske-kosovskim

Представник аутономних националиста Чешке, Доминик Брежњу је осудио марионетску политику Чешке владе која је 1999. године одобрила бомбардовање Србије. „Тада је на челу Чешке владе био данашњи председник Милош Земан, а тадашњи председник Хавел се усудио да каже да је такво бомбардовање хуманитарно“ рекао је Брежњи и додао да то претставља издају братског народа.

Скупу се обратила делегација Пољске организације Народови фронт Честочова, чији су говорници истакли важност солидарности између словенских народа и потребу заједничке одбране интереса пријатељских народа, напоменули да су протести од више хиљада људи организовани у Пољској неколика пута.

На скупу је окупљеним демонстрантима саопштено да борба са српско Косово напредује, и да ће се националисти из европских замаља и даље повезивати и координисати своје акције. Тако су претставници Словенске посполитности објавили да од данас почињу оснивање секције Европског фронта солидарнти са Косовом у Словачкој.

Председник омладине радничке партије Ерик Лампрехт прочитао је отворено писмо председника СРС упућеном свима који ових дана организују протесте против независности Косова „1999. године 19 држава чланица НАТО пакта, на челу са Сједињеним Америчким Државама извршило је војну агресију против нашег народа, при чему су имали подршку још 6 држава из нашег суседсва. Данас је Косово епицентар трговине дрогом, која се дистребуира улицама ваших градова. Не треба сумњати да су светски центри моћи спремни да и у вашој земљи ураде ствари које су урадили Србима на Косову и зато се протестима против те илегалне творевине истовремено диже глас против глобалистичких центара моћи који за свој циљ имају да народе економски контролишу, демографски ограниче и да их у културном смислу спусте на најнижи могући ниво“- рекао је у писму председник СРС.

„Ваша подршка српском народу на Косову и Метохији улива наду, да се једног дана и у земљама које су признале независност Косова ситуација може променити, имамо више историјских примера држава које су привремено добиле признања независности, а та признања су касније повучена“ додао је Шешељ.

Као последњи од говорника Ерик Лапрехт који се захвалио Словачким и Пољским десничарима што су се и поред удаљености одазвали у великом броју. Лампрехт је у свом говору рекао да Чеси осећају снажну историјску везу са Србијом, и да је њихова дужност да стану о одбрану Србије која је под нападима од стране глобалистичких сила.“ Косово је само почетак онога што нас сутра може чекати нас у Чешкој, Пољској или Словачкој. „Ово је традиционални протест који одржавамо већ неколико година и наставићемо да се боримо против овакве криминалне државе, Косово је Србија!“ рекао је Лампрехт.

 

Правда

Напиши коментар