Србија

ТРАГЕДИЈА: Пилот се убио због смањења плате!

Ацо Петровић, отац троје деце, пуцао је себи у главу у купатилу куће. Претпоставља се да је дигао руку на себе јер је упао у депресију због драстично погоршане финансијске ситуације

policija-uvidaj-policijska-traka-foto-nebojsa-mandic

Ацо Петровић, пилот авиона „МиГ-21“ у Војсци Србије, извршио је самоубиство. Према речима нашег извора, он је пуцао себи у главу из службеног пиштоља пре два дана.

Супруга није радила

– Самоубиство је извршио у стану, у кади у купатилу. Петровић је у последње време био у депресији, много га је погодило смањење плате. Тешко је живео, нарочито јер му супруга није имала посао. Иза себе је оставио троје деце. Ово је баш велика трагедија, сви који су га познавали су у шоку – навео је наш извор.

Према речима нашег саговорника, Петровић је важио за младог и перспективног пилота.

– До пре два дана је долазио на посао. Знали смо да је у тешкој материјалној ситуацији, али се он уобичајено понашао. Јуче није дошао на посао и убрзо смо сазнали шта се догодило. Оставио је опроштајно писмо, насловљено на најстаријег сина – рекао је наш саговорник.

Министар одбране Братислав Гашић потврдио је да се несрећа догодила, али је истакао да не може да говори о детаљима док се не заврши увиђај и истражне радње.

Серија трагедија

Ова трагедија није усамљен случај у Војсци Србије. Војник по уговору Миодраг Петровић (43) извршио је самоубиство прошле године у војном стрелишту „Жича“ код Краљева. Он се убио хицем из аутоматске пушке док је био на стражи, наводно јер га је оставила супруга. Колеге су говориле да је живео у тешкој финансијској ситуацији, а да је одлазак његове жене била само кап која је прелила чашу. Владимир Чапељ (30) из Бегеча убио се у породичној кући у Улици Вука Караџића. Чапељ је био професионални војник из Другог понтонирског батаљона Речне флоте. Он је из пиштоља пуцао себи у главу у соби у којој су спавали његови шестогодишњи син и четворогодишња ћерка.

У августу 2013. професионални војник Д. Б. обесио се у касарни у Зајечару, где је био возач у команди за развој Тимочке бригаде. У априлу исте године професионални војник Жељко Лангура настрадао је приликом вршења дужности у складишту централне логистичке базе у близини Краљева. Како је тада саопштено, Лангура је починио самоубиство, али мотив није познат.

Сиромаштво узима данак
ВИШЕ ОД ХИЉАДУ ЉУДИ ГОДИШЊЕ УБИЈЕ СЕ ЗБОГ НЕМАШТИНЕ!

Према подацима полиције, годишње и по више од хиљаду људи у Србији одузме себи живот због немаштине или губитка посла. Тело Д. М. (38) из места Тамни Поток код прокупачког села Влахово пронађено је 2009. у његовој кући три дана након самоубиства, а један од разлога је немаштина. У јуну 2013. у психијатријску болницу „Лаза Лазаревић“ примљен је човек који је покушао да се обеси зато што је остао без сталног посла и могућности да издржава породицу. Истог дана у Ваљеву Радован Живковић полио се алкохолом и запалио због великог дуга у банци. Драган Арнаутовић (49), отац осморо деце, извршио је самоубиство хицем из ловачке пушке јер није успео да се избори с недостатком новца и губитком посла.

Напиши коментар