Србија

СТАЛА У ОДБРАНУ УСТАША: Соња Бисерко сведок Хрватске против Србије!

Соња Бисерко, осведочени србомрзац и председница Хелсиншког одбора за људска права у Србији, биће сведок Хрватске у тужби за геноцид против Србије пред Међународним судом правде у Хагу. Бисерко је један од три сведока које је до сада пријавио хрватски правни тим.

Она није желела ни да потврди ни да демантује наша сазнања. „Не могу да причам о томе“, било је све што је у телефонском разговору рекла председница Хелсиншког одбора.

Из Загреба су јуче стигле информације да је Хрватска ојачала тим који ће је заступати пред Међународним судом правде у Хагу, а у њему се осим домаћих налазе и инострани правни стручњаци. Међу њима су реномирани британски адвокати специјализовани за међународно право Џејмс Крофорд и Филип Сендс, а најновији члан тима је Кир Стармер, досадашњи главни тужилац за Енглеску и Велс.

Како су објавили хрватски медији, Хрватску заступају и професорка међународног права на Правном факултету у Ријеци Весна Црнић-Гротић, помоћница министра спољних послова Андреја Метелко-Згомбић, начелница у Министарству правосуђа Јана Шперо и професор међународног права на Правном факултету у Загребу Даворин Лапаш.

Идеја о ојачавању тима који ће Србију заступати пред Међународним судом правде од пре неколико дана постоји и у Немањиној 11, али су у Влади Србије уверени да већ сад имају стручњаке који могу одлично да заступају наше интересе у Хагу. Наш саговорник из Владе каже да је међу њима и Вилијам Шабас, који је “један од најбољих адвоката на свету за геноциде”.

„Нема разлога да нас плаши појачавање хрватског тима по тужби за геноцид. Ми већ сада имамо боље правнике“, наводи наш саговорник из Владе.

Шабас је професор међународног права на Универзитету Мидлсекс у Лондону и Универзитету у Лајдену, предаје и на Националном универзитету Ирске, а директор је Ирског центра за људска права. Био је део трочлане Комисије за истину и помирење за Сијера Леоне.

На челу српског правног тима је Саша Обрадовић, који је већ дуго заступа Србију пред Међународним судом правде – најпре у процесу оцене легалности једностраног проглашења независности Косова, а потом и у подношење контратужбе Србије против Хрватске за геноцид извршен од 1991. до 1995. године.

У тиму су још Владимир Цветковић, Игор Олујић, Душан Игњатовић и Светислав Рабреновић.

 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СОЊА БИСЕРКО – Искомплексирана наказа са женским ликом

Да ли је остварена визија усташке курве Соње Бисерко?

Коментари (4)

 1. реф ум лекс каже:

  зар то курварско чудовиште може бити свједок поред чињенице да јој је намјера да опере злочиначко лице усташе брата!!!

 2. Корнелиjе Кодреану каже:

  Ово треба умлатити мацолом.

 3. bdorotej каже:

  Ово усташко говно-говнарка и наказу(бисерко) финансирају порески обвезници Србије.

 4. zoran svedska каже:

  Ne moze srbin-katolicke vjeroispovjesti,Sonja Biserko biti svjedok protiv Srbije! To je sukob interesa! Naravno da ce svjedociti u korist Hrvatske! Ali mi imamo audio i video snimke:Mesic-Moj zadatak je izvrsen,Jugoslavia vise ne postoji. Tudjman:Srbima iz Krajine treba zadati udarac takav,da nestanu sa zemlje. Ili:Hrvati su zeljeli rat i dobili su ga. Prikazati napad na vojnika u transpoteru u Splitu,…

Напиши коментар