Православље

Србија у пророчанствима наших монаха

Предвиђања српских монаха доспела су у жижу једног дела домаће јавности. И поред тога што ова предсказања постоје годинама уназад, многи су на њих тек недавно обратили пажњу, када су заиста и почела да се остварују!

Starac-Gavrilo

 

ОТАЦ ТАДЕЈ (1914-2003)

Отац Тадеј, монах једног манастира у источној Србији (Витовница код Петровца на Млави) био је последњих деценија живота поштован као „најпросветљенији монах у Србији“. Његове проповеди, пре 2000. године, расуте су по разним публикацијама, а забележене су и на звучним и видео записима. Оне и данас могу да се погледају на многим интернет сајтовима. О овом мистику, мудрацу и философу, који је ликом веома подсећао на патријарха Павла, написана је и књига „Духовне поуке српском народу“.

Отац Тадеј је сматрао масоне виновницима највећег зла на свету. Масони су присутни у свим хиришћанским црквама, нарочито у католичким, али и у православним, већински у грчкој, а у мањој мери и у нашој цркви. Они свуда заузимају кључна места и припремају долазак антихриста, који само што није засео, а од 1992. године влада помоћу помагача.

„Када будете чули да је почела економска криза у целом свету, онда је његов долазак близу“, рекао је отац Тадеј.

Према његовим речима, велика економска криза из 30-их година према овој биће као мало дете. Из невиђеног хаоса који ће настати пропашћу светског монетарног система и економије изрониће Антихрист представљајући се као спасилац човечанства. Отац Тадеј је упозоравао да ће новац постати безвредан.

Када је Косово и Метохија у питању, отац Тадеј је још 2000. године говорио да ће Шиптари сигурно прогласити независност, коју ће подржати Америка и Европа. Ипак, западне силе ће у скоријој будућности доживети тежак пораз услед економске кризе и већих планетарних сукоба.

„И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања, изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, пућиће као балон, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби, за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. И Шиптара тамо више никада неће бити. Ни једнога.“, говорио је Тадеј.

Уочи бомбардовања 1999. године, Тадеј је указивао на „грехове тадашње власти“. Прогнозирао је скори пад Милошевића, али је указивао да ће они који га на власти замене бити још гори од њега.

У то време предвидео је и да ће се Црна Гора одвојити од Србије. Људи из његовог окружења сведоче и да је указао на грађански рат у Црној Гори, а затим и на сукоб са Шиптарима. У овом сукобу Црногорци ће ликвидирати руководство најмлађе европске државе.

Тадеј је и најавио удар на Српску православну цркву у Црној Гори. Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно време морати да буду пребачене из Острога на сигурније место.

„Црну Гору ће мирити људи из Србије и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске државе.“

Отац Тадеј је говорио да је већ створен „џиновски компјутер“ од неколико спратова у Белгији, који се зове „Звер”. Исти такав компјутер се налази у Америци, а сви људски подаци ће се налазити у њима. „Печаћење“ људи ће се обављатии невидљивим ласерским зрацима. Тај „жиг“ ће људима служити у свему, на пример у куповини.

Према његовом мишљењу југословенски простор, а нарочито Босна, увек су били полигон за стратешка надметања великих сила. Тадеј је и упозоравао да су нова, страшна оружја, већ направљена у тајности, али да свет о томе још не зна.

За оца Тадеја кажу да је имао поглед детета, а речи пуне мудрости.

 

СТАРАЦ ГАВРИЛО (1902-1999)

Све више пажње се посвећује и беседама монаха Гаврила, који се упокојио 1999. године (рођен 1902.). Књига „Монах Гаврило пророк последњих времена“ доноси читав низ пророчанства везаних за Србију, од којих су се већ један део и остварио. Док је отац Тадеј умео да процени позадину свих дешавања крајем прошлог века и да из тога закључи даљи ток догађаја, Гаврило је, према сведочењу људи из његове околине, имао предсказања.

„Београд ће бити разрушен, део града ће потонути. Видим колоне људи како напуштају град беже. Тамо ће бити опасно улицом проћи, страх ће људи за своје животе осећати. У градовима неће имати од чега живети, посла неће бити, фабрике неће радити, а дугове држави неће имати од чега намирити. Ни воде здраве за пиће неће бити, само у брдима и планинама. Пролиће се крв у Скупштини, народ ће се побунити, грађански рат ће кренути“, само су нека од Гаврилових предсказања.

Монах Гаврило, који је годинама пре НАТО интервенције указивао да ће Србију бомбардовати због Косова, је предвидео и скорије отцепљење Војводине и Санџака.

„На Косову многе мртве никада неће ни наћи. Исти они који су нас бомбардовали узеће нам Војводину. После Косова отцепиће нам и Санџак. Туђини ће се питати у Србији. Многи ће веровати лажним обећањима страних владара, али ће се на крају народ побунити“.

Гаврило је предвидео и сукобе унутар Српске православне цркве, с обзиром на то да су последња дешавања показала да је један део владика и свештенства такозвани „новотарци“, односно део који се залаже за приближавање са католичком црквом.

„Владике које буду ишле папи да се поклоне или било шта да га замоле, велику ће невољу на себе навући и немир доживети. Нема шта код њега да се тражи. Папа оне који Србе муче свецима проглашава. Тражиће у Београд да дође, али ће се народ успротивити“.

„Видим многе владике, на веселог патријарха као чавке гачу, да он слуша њих, а не они њега. Терају га да ради супротно својој вољи, а тиме и Господа љуте и не знају да их патријарх гледа као лекар снимак“.

„Много владика и теолога неће се руководити Божијем расуђивању, већ ће застранити и са политичарима пријатељства градити. Неће расуђивати по поукама Светих отаца, већ ће користећи, надмено поверену им власт, да наметну нека своја правила у цркви, било о посту или неке друге новотарије. Народ ће то сам уведети, многи ће се успротивити“.

Оно што су оба пророка тврдила је да ће се Срби вратити Богу тек после великих страдања.

Старац Гаврило је истицао да после голготе ипак долази велика слава и радост Србије.

„То се неће десити док Русија не постане царевина. Земља ће се трести где он буде пролазио. Са Косова ће се повући НАТО и Шиптари ће бежати, да ће им и Албанија бити тесна. Руски цар ће доћи на крунисање српског цара. Наш цар је из рода Немањића по женској линији, рођен је и живи у Русији и још не зна да је он тај, већ ће га велики руски монах пројавити. Српски цар је висок, плаве косе, лепог изгледа и са младежом на лицу. Српски цар биће десна рука руском цару. Заједно, вратиће све српске земље“, прорекао је Гаврило. „Немци и остали долазиће тада у Србију да моле да купе жито, јер ће код нас рађати, а на Западу ће владати неописива глад и хаос. Али тада ће се за све цар питати“.

 

СТАРАЦ ЈОСИФ (1921-2009)

Старац Јосиф Ватопедски, који се подвизавао у келији поред Ватопеда , на Светој Гори, је рекао да ће Србија много пострадати, али да ће на крају, чудом Божијим, изаћи као победник.

Једном игуману из СПЦ је рекао да ће „Америка добити по носу“. Да ће јудео-масони, који владају светом, ускоро нахушкати Турску у рат против Грчке..

Страховити напад турске војске ће донети плода, па, без обзира на велику грчку храброст и отпор, они ће почети да напредују ка дубини грчке територије.

НАТО и Америка, као и већи део ЕУ, подржаће Турску, мада у почетку не војно.

Тада ће изненада Русија да уђе у рат на страни Грчке, што ће све изненадити, јер ће Руски удар бити страховит. Користиће се и нуклеарно оружје.

Тада ће Амер, НАТО и Запад, и сва јудео-масонска клика, да објаве свеопшти рат Русији и Грчкој. Чак ће лично папа римски позвати у „свети рат“ против „шизматика“.

Америка ће доживети страховити пораз, а папска „црква“ се више никада после тога неће опоравити.

Руси ће ослободити Цариград, али ће га после, на зеленом столу, дати Грцима. Грци ће чекати једно време да уђу у Цариград, али ће, на крају, након 600 година поново ући у Цариград.

Једна трећина Турака ће погинути, једна трећина ће прећи у Православље, а једна трећина ће бити прогнана у пуста места. Јермени ће узети део своје земље, коју су им Турци одавно окупирали.

Курди ће добити своју државу.

 

Документарни филм „Старац Гаврило – У сусрет царству“

Коментари (8)

 1. Фокин Сергей каже:

  Спаси БОГ, брате!
  Руками и ногами, умом и сердцем, душёй и Светом будем Вместе.
  Царство славянское тысячелетнее на благо “всех языков и народов” порадеем и построим!
  С БОГОМ-СВЕТОМ
  Вмете Навсегда.
  Хранитель истока р. Волги.
  Сергий Фокин

  1. Helena каже:

   Upravo se, u ovim trenucima, obistinjuju proročanstva u Crnoj Gori. Gospod da nam da snagu da izdržimo i da nas sačuva od svakoga zla.

 2. Tomichek каже:

  Sve ce se jos desavati verujem u ovo sto su rekli. Pitam vas da li imate ono gde se upozorava na Beograd da je i pored tih poplava i grada koji tone. Beograd vidjen u plamenu i krvi, narod i svestenici protiv politicara i policije. Mislim da je ili O.Tadej to rekao ili O.Pavle ne znam tacno ne secam se ko je rekao ali to je uklonjeno sa interneta, mozda negde jos uvek stoji ali ja ne mogu da nadjem. Pa ako moze odgovor?

  1. Jeka каже:

   Tomichek to je rekla jedna monahinja kako je videla O.Pavle kako stoji pored prozora i govori joj o Beogradu, a sta je tacno rekla mozemo samo da predpostavimo : reč je o velikom protestu koji će biti praćen tenkovima i velikim brojem vojske na ulicama Beograda. Predskazano je kako će sveštenstvo i monaštvo biti ucenjeno, kako Patrijaršija više neće postojati i kako će Beograd brzo da strada.
   Na sve to patrijarh Pavle obratio se mati Makrini rečima: “Kćeri moja, vidiš da mi moja deca ne mogu trpeti… vidiš da mi ne mogu više ucene izdržati. Mnogi će napustiti monaštvo i otići svojim kućama. Čeka nas jedan veliki, sveopšti štrajk u Srbiji.” Vidis i sam sta se desava, korupcija je svuda, policija vodi kriminal a jedan deo naroda ne ume ni da zivi bez korupcije i mita, navikli ko u vremenu devedesetih godina, njima pravoslavlje ne znaci nista, nemaju strah od Boga, ali docice vreme kada ce se oni zavuci u misiju rupu jer ce to vreme biti doba blagostanja i zakona za normalan zivot bez bluda, korupcije i kriminala, vise nece ni policija moci da prima mito i da pomaze svakoj korumpiranoj osobi.
   Zato ce do toga i da dodje ono sto je O.Pavle upozorio.

 3. Tamara каже:

  Pomaze Bog braco i sestre…
  Na zalost narod sve manje veruje u pravoslavlje i upozorenja kao sto su ova od Oca Tadeja, starca Gavrila i starca Josifa. Ubacio sebi narod u glavu prorocanstvo od prorocice koju svi znaju kao baba ili baka i niko na zalost ne prihvata ova upozorenja koja su nam data od Boga. Pitam se imaju li malo razumevanja ‘narod’ ili su zaista toliko naivni da odbace pravoslavlje na taj nacin tako sto ce pre poverovati nekoj prorocici a ne i upozorenju od Boga koja su nam data kroz O.Tadeja i Starca Gavrila i Josifa.

 4. Banja Luka, bre каже:

  ” … i većih planetarnih sukoba.” A koje će planete da učestvuju u tim sukobima, molim lijepo da nas informišete.

  1. Пера каже:

   Бања Луко користи мало мозак, планетарни сукоби су они који ће захватити целу планету, а не више планета јер би се то звало међупланетарни сукоби. А то да не верујеш у пророштва је твоје Богом дана слобода и право па ти је не оспоравам да се на овај начин због неверја подсмеваш пророчанствима светих стараца.
   Уосталом да су свети можеш да видиш по томе што ових дана мироточи фотографија оца Тадеја

   http://www.crveneberetke.com/proplakala-ikona-oca-tadeja-video/

   1. Славица каже:

    Е лепо му одговористе!

Напиши коментар