Свет

Шокантне фотографије америчких војника како силују девојчицу у Ираку

Застрашујуће фотографије које сведоче о злоделима америчке војске у Ираку ових дана преплавиле су светске медије. На њима је приказано брутално сексуално злостављање 14-годишње ирачке девојчице у злогласном ратном затвору Абу Граиб, коју силује неколико америчких војника и након силовања јој испаљују метак у главу.

Како наводе медији, фотографије датирају од пре неколико година, а актери овог гнусног злочина су припадници 502 Пешачке Регименте, и то: Пол Е. Кортез, Џејмс П. Бејкер, Џеси В. Спилман, Брајан Л. Хауард и Стивен Д. Грин.

Њихова жртва била је малолетна Хамзе ал Јанаби, која је након силовања убијена заједно са још једним петогодишњим дететом.

„Ирачани нису људи“

Силоватељи су након много година коначно осуђени, али је изјава једног од њих остала да застрашујуће одзвања у ушима свих који су је чули.

– Нисам сматрао Ирачане људима, изјавио је један од предводника америчких војника, Стивен Д. Грин, који је несретну девојчицу, након што су је силовали његови „саборци“, још једном силовао и испалио јој је метак у главу.

Поред ових фотографија, CBS вести објавиле су и друге слике које документују ужасавајућа сексуална злостављања и мучења ирачких ратних затвореница у злогласном затвору Абу Граиб, а објављене су и фотографије заробљеника који су годинама мучени у Ираку од стране Американаца.

Коментари (3)

  1. Aleksandar каже:

    Ovakvih snimaka ce biti sve vise na njihovim sajtovima pa nemoramo mnogo da se cudimo o svemu,a tekkoliko ce bitiiz Avganistana i tako dalje.

  2. Zoran каже:

    Ништа ово није чудно, ако добро знамо од каквог је соја нељуди настала Америка. Америчким говнарима треба свака нормална земља да не дозволи улазак. Треба их изоловати.

  3. Nikola каже:

    Glupa americka nacija zatrovana onim sto im se servira na televiziji, a 80 % njih ne zna da da odgovor na pitanje od koliko se drzava sastoji SAD, a kamoli gde se nalazi Srbija, Irak i tako redom.Da na svetu postoji pravi zakon, ovim smradovima ne bi ni bilo sudjeno vec bi svakog od njih na isti ovakav nacin i po na osob trebalo silovati dok mu oci ne ispadnu, a na kraju ih poubijati kao besna pseta i sto laganije, da se sto vise pate pre nego sto izdahnu.

Напиши коментар