Србија

Данас се навршава 13 година од убиства гардиста на Топчидеру

Данас се навршава 13 година од када су гардисти Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић погинули у војном објекту Караш у Топчидеру, где су били на стражи.

Војна истрага тврдила је да се радило о убиству и самоубиству, док је независна државна комисија оценила да их је убила трећа особа.

Почетком децембра прошле године медијима је представљена 3Д форензичка анализа догађаја која показује да су гардисти убијени.

Влада Србије је 8. децембра 2016. године одлучила да формира комисију за разматрање чињеница и околности везаних за смрт гардиста, али јавност није упозната да ли се та комисија састајала и да ли је евентуално дошла до нових података.

Према Владиној одлуци Комисију чине представници Министарства одбране, Војно-безбедносне агенције, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Вишег јавног тужилаштва, Тужилаштва за организовани криминал, као и адвокати Предраг Савић, Александар Ђурић, Александар Ђорђевић и Олгица Батић.

Породице убијених гардиста данас ће испред улаза у објекат Караш на Топчидеру запалити свеће и положити цвеће.

Коментари (1)

  1. Б каже:

    Најлогичније је да су гардисте убили ловси на Ђенерала,тј плаћене убице или припадници страних служби.Да је војска некога крила не би послала патролу тамо где трба да прођу скривани,или би ови знали руту патроле.

Напиши коментар