Свет

Шиптари у Аустрији на смрт претукли Србина!

Тридесетдеветогодишњи Далибор Лукић је у тучи тешко повређен и након вишедневне борбе за живот у недељу је преминуо. Према речима његових пријатеља, он је страдао у сукобу са групом косовских Шиптара који су били у истом локалу.

siptari

Далибор Лукић (39), гастарбајтер из Великог Поповца код Петровца на Млави преминуо је у Линцу у Аустрији након десет дана борбе за живот од повреда после туче испред локала Еx-Yу.

Лукић је у тучи тешко повређен и након вишедневне борбе за живот у недељу је преминуо. Према речима његових пријатеља, Лукић је страдао у сукобу са групом косовских Шиптара који су били у истом локалу, пишу “Вести”.

Несрећни човек је повређен 7. фебруара, у ноћи између суботе и недеље у тучи испред локала у који најчешће долазе особе пореклом из бивше СФРЈ.

Према изјавама очевидаца, Лукић је са још једним пријатељем дошао у сукоб са групом Шиптара са Косова и Метохије. Иако је у том тренутку у локалу било доста гостију, нико није видео како је Лукић задобио повреде.

Наводно добио је ударац песнице у браду, после чега је пао и главом ударио у плочник испред локала. Био је у несвести, када су га пријатељи нашли и пребацили у Хитну помоћ у Линцу. Несрећни човек је запао у кому из које се више није пробудио.

– Затекао сам га како лежи сам на плочнику испред локала. Крв је ишла из ушију и носа и одмах смо позвали Хитну помоћ – присећа се детаља трагедије видно потресен један од Лукићевих рођака.

На вест о смрти Далибора исте вечери испред локала су се окупили његови пријатељи и рођаци да му одају почаст, палећи свеће. Бројни његови земљаци затечени су вешћу шта се догодило пријатељу и рођаку који је рођен и одрастао у Линцу.

Далибор је пореклом из Великог Поповца код Петровца на Млави и био је по професији молер. Није се дуго бавио тим послом, већ је годинама радио у железари Фест Алпина. Има ћерку Лауру од 11 година. Био је врло друштвен и активан у српским клубовима на спортским дешавањима.

Напиши коментар