Србија

Шиптaри из „дреничке групе“ моторном тестером одсекли главу спрском полицајцу!

У оптужници против 15 бивших припадника терористичке ОВК, познатих као „Дреничка група“, окривљених за злочине над српским и неалбанским цивилима 1998-99. године на Косову, обухваћено је и убиство команданта српске полиције у Глоговцу, пише данас лист „Трибуна“.

У оптужници коју је подигао међународни тужилац Еулекса Маурицио Салустро, Сабит Геци и Сахит Јашари се оптужују да су физички малтретирали и убили Ивана Булатовића 1998. а да је Геци, према исказу заштићеног сведока „Ц“, моторном тестером одрубио главу полицајцу.

Сведок „Ц“, како пише „Трибуна“, испричао је да је у јуну 1998. године, док је преко Ликовца отишао за Србицу, видео Јашарија, који је са осталим припадницима ОВК водио Булатовића на трг села Ликовац.

Сведок описује да је Булатовић био у полусвесном стању због малтретирања. „Ц“ каже у свом сведочењу да се њему приближио Геци и рекао: „Види сада шта ми радимо издајницима“.

Потом сведок описује како је Геци сео поред Булатовића, коме је један саборац донео моторну тестеру, којом је Геци одсекао главу српском полицајцу. Сведок „Ц“ је навео, како преноси лист, да је Геци моторном тестером унаказио рамена и ноге Булатовића а сведоку запретио речима „Ово је требало и теби да радимо, а сада марш кући“.

Тиме су, како наводи сведок „Ц“, њега окарактерисали као блиског са Булатовићем.

Тужилац Еулекса је почетком новембра подигао оптужницу против „Дреничке групе“ за кривично дело ратног злочина против цивилног становништва, укључујући тортуру, злостављања затвореника и убиство, почињено 1998. године у притворној јединици терористичке ОВК у Ликовцу, саопштио је Еулекс.

Међу оптуженима су и чланови Демократске партије Косова премијера Хашима Тачија Сами Љуштаку, тренутно градоначелник Србице и бивши командант терориста ОВК Сулејман Сељими, актуелни амбасадор Косова у Албанији, као и један Тачијев телохранитељ.

Деветоро осумњичених налази се у притвору, а шест је још на слободи уз забрану напуштања Косова, рекао је портпарол мисије Еулекса.

Коментари (1)

  1. simunida каже:

    licno sam poznavala policajca ivana bulatovica,samo on zna na kakvim je mukama ispustio svoju Srbsku dusu,ne mogu da opisem kako se osecam.bio je porodicni covek i ne znam kome je smetao osim sto je bio srbin i policajac.zlotvore treba motornom testerom isto glava za glavu zub za zub.

Напиши коментар