Србија

Шиптар пљује, а Београд ћути

Бивши амбасадор самопроглашеног Косова у Шведској Љуљзим Пеци, који од данас обавља дужност официра за везу у Београду, шокирао је јавност рекашви да се „осећа привилегованим јер ће бити представник своје земље у земљи која је хтела да уништи његов народ“.

– Дата ми је дужност да представљам своју земљу у земљи која је извршила агресију у мојој земљи и покушала да изврши геноцид према мом народу. То је без сумње задатак с много изазова, али се с друге стране осећам привилегованим да сам први представник Косова управо у земљи која је покушала да уништи моју земљу – рекао је Пеци.

Нажалост, салву увреда које је изрекао „косовски официр за везу“ нико од надлежних није желео ни да коментарише, а камоли да осуди. Бивши шеф дипломатије Живадин Јовановић каже да би на увредљиве Пецијеве изјаве требало да реагује Министарство спољних послова, али да се то неће догодити пошто „српска власт ћути јер чека да добије датум за почетак преговора са ЕУ“.

– Велика је историјска грешка што је ова власт Косово везала за датум за почетак преговора са ЕУ. Неко ко оптужује не би требало да буде никакав официр за везу, али Београд ћути. Ћути због Брисела јер стрепи да ли ће добити датум. Приштина то користи да нам заврће руку, извређа нас и омаловажи до краја. Ово је чиста провокација јер Приштина чини све да Србију испровоцира – објашњава Јовановић.

Ипак, више је него очигледно да Љуљзим Пеци забада прст у око Београду јер је непосредно пре доласка у главни град рекао „да ће обављати задатке који су слични задацима било ког шефа дипломатске мисије и односиће се на билатералне односе између две земље“.

Посланик опозиционе Демократске странке Србије и потпредседник Заједнице српских општина на Косову и Метохији Марко Јакшић је рекао да га арогантност Шиптара не чуди, али да изјава Љуљзима Пеција свакога мора да шокира.

– Када има за партнера државу која је Косово продала, није ни чудно што се представник Приштине у Београду понаша бахато и арогантно. Власт ћути на увреде представника лажне државе коју води трговац органима Срба – закључио је Јакшић.

Полицијско обезбеђење

Данас је први радни дан двојице официра за везу. У Приштину ће из Београда отићи Дејан Павићевић, а у Београд доћи приштински официр Љуљзим Пеци. Пошто немају дипломатски статус ни имунитет, официри ће имати обезбеђење – Павићевић – Косовске полицијске службе, а Пеци српске полиције.

– Неће бити посебне канцеларије за везу, нити је реч о амбасадорима, како се то покушавало представити. Радићемо при канцеларијама ЕУ – објаснио је раније Дејан Павићевић.

Коментари (3)

  1. deksii каже:

    beograd ce i dalje cutati jer nesme da pisne od zapada , to je ziva istina , bas kao sto rece kolega e moja propala drzavo nema od tebe nista , pljuvace po nas ko god hoce , nema nista od nas za nekoliko godina necemo ni postojati sa ovakvom politikom…

  2. HMMMMMM каже:

    Svaka ljigava SLINA moze da dodje u Beograd i pljuje po Srbima bez ikakve kazne, e propala drzavo!

  3. zoran каже:

    Sta bi sa onom “fusnotom” za koju se Borko Stefanovic ” izborio”?! Siptari rekose: “da ce se istopiti na suncu, poput” pahuljice”, a mi smo se smijali u nevjerici!

Напиши коментар