Свет

РУСКИ ЕКСПЕРТ ТВРДИ: Напад на „Шарл Ебдо“ организовала ЦИА

Руски политички аналитичар Алексеј Мартинов оптужио је америчку ЦИА да стоји иза масакра у редакцији часописа „Шарли Ебдо“ у Паризу. Он каже да није присталица теорија завере али да је сигуран да иза масакра стоји америчка обавештајна служба.

ekspert

– Напомињем да је последњих деценија, тзв исламски тероризам – у рукама једнe земље и њене обавештајне агенције, мислим на САД. Сигуран сам да иза догађаја у Паризу, у сваком случају, без обзира да ли су их заиста извели исламисти, стоје Американци. – рекао је експерт.

Мартинов је одбацио могућност да је мотив за напад била освета за карикатура пророка Мухамеда из 2008. године.

– Шта, пет година гајио планове? То је смешно. Све је то јасно – каже Мартинов.

Он каже да се може закључити да је Француска била потпуно неприпремљена за такве манифестације тероризма, а да њене обавештајне агенције нису могле да то спрече.

Он је објаснио да Француска, као и друге европске земље, последњих година покушава да поврати суверенитет над својом безбедношћу и да се одвоји од утицаја САД и „свемогућих америчких обавештајних служби које се наводно боре против тероризма“.

Експерт је приметио да само два дана пре напада, председник Француске Франсоа Оланд указао на несврсисходност пооштравања санкција Русији и да ови догађаји могу бити повезани.

Ови терористи су обучени у „исламској држави“ а чији је то пројекат? Исламску државу је створио САД – каже Алексеј Мартинов.

Експерт је позвао европске земље да обнове безбедоносну сарадњу са Русијом, односно да ће Европа са Русијом моћи ефектније да се одбрани од тероризма и хегемоније САД.

 

Извор: Правда, lifenews.ru

Напиши коментар