Србија

Ратни злочинац Тачи добио одобрење од Америке да формира шиптарску војску!

Приштина је од Министарства одбране САД добила подршку за трансформацију Безбедносних снага у Оружане снаге Косова, саопштено је из шиптарског министарства спољних послова на чијем је челу ратни злочинац Хашим Тачи.

hasim-taci-uck-ovk-teroristi

„За окончање процеса трансформације Безбедносних у Оружане снаге Тачи је добио подршку америчке државе“, наводи се у саопштењу Министарства.

Дозволу су од америчког секретаријата за одбрану добили  ратни злочинац Хашим Тачи и Беким Чолаку.

Током сусрета са подсекретаром Пентагона Евелин Фаркаш оцењено је да ће ова година бити одлучујућа за трансформацију БСК у ОСК, наводи се у саопштењу.

Ратни злочинац Тачи је истакао да се процес поновног сагледавања сектора безбедности и трансформација БСК у ОСК остварују уз подршку и сагласност НАТО и САД.

„Подсекретар Фаркаш је истакла да ће Република Косово имати пуну подршку САД у области безбедности. Досадашњи кораци у процесу трансформације БСК у ОСК чине сигурнијом њен пут ка учлањењу у програм Партнерсво за мир и НАТО“, наводи се у саопштењу.

Током дана ратни злочинац Тачи се сусрео и са сенатором Крисом Марфијем и конгресменом Џорџом Холдингом.

Ратни злочинац Тачи ће током боравка у САД у четвртак учествовати на молитвеном доручку, а најављен је његов сусрет са подсекретаром Стејт департмента за Европу и Евроазију Викторијом Нуленд и другим јавним личностима.

Коментари (1)

  1. miki каже:

    opa pato vucicu sto ti radis de tvoja vojska

Напиши коментар