субота, 25. 03. 2023.

Потурица Мирза Хатић срушио крст подигнут убијеним Србима!

Потурица Мирза Хатић из Сарајева преузео је одговорност за рушење спомен-крста на Златишту, који је подигнут у знак сјећања на 6.500 хиљада Срба које су муслимани мучки убили, на подручју Источног Сарајева.

mirza-hatic

„Рекао сам да ћу га срушити“, изјавио је неверник Хатић „Дневном авазу“.

Он је навео да је полиција Републике Српске некада чувала спомен-крст, а некада не.

„Чекали смо да оду и дошли смо мој пријатељ и ја и срушили га. То је било нешто мало послије поноћи. Поносан на то што сам урадио и опет ћу то урадити гдје год да га поставе“, навео је потурица Хатић, тврдећи да је спомен-крст био постављен као провокација.

Ситни криминалац Мирза Хатић (27), који је од раније познат полицији, тврдио је да је био и на челу групе младића који су у септембру покушали срушити спомен-крст, који је постављен на Златишту изнад Сарајева.

Том приликом изјавио је да ће „погинути, али тог крста неће бити“.

Спомен-крст на Златишту, који је постављен као привремено обиљежје у знак сјећања на 6.500 хиљада страдалих Срба у Сарајеву, које су муслимански терористи мучки убили, од почетка је био мета напада муслиманских вандала који су покушавали да га сруше.

У Центру јавне безбједности (ЦЈБ) Источно Сарајево Срни је речено да је спомен-крст на Златишту оборен протекле ноћи. ЦЈБ ће надлежном тужилаштву поднијети службену забиљешку у вези са овим случајем, али су такође навели да овај малоумни потурица и његови саучесници неће одговарати за рушење крста.

Отац неверника Мирзе Хатића, који је радио у сарајевској полицији, отеран је из те службе након што је из џамије украо ћилиме и девет руком писаних курана! Бежећи тада од разјарених муслимана, спас је потражио код Срба на Грбавици. Злочиначкој муслиманској породици Хатић тада нису сметали православни крстови у кућама Срба код којих су се крили.
3 коментара

  1. bdorotej

    Само ментално ретардиран и дебилан лик је овако нешто могао да уради-тако и изгледа овај јадник и наказа ( личи ми на ону орку из господар прстенова).Буди верник и поштуј и туђу веру,а не ко овај олош,зло и наказа.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *