Република Српска

Помен страдалим припадницима Специјалне полиције

Парастос за 26 припадника Петог одреда Специјалне бригаде полиције, погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, служен је данас у Добоју у оквиру обиљежавања 25 година од оснивања тог одреда.


Добој – полагање цвијећа на спомен плочу / Фото: СРНА

Тим поводом положени су и вијенци код спомен-обиљежја испред зграде Полицијске управе Добој.

Некадашњи командант Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој Ненад Гојковић подсјетио је да је на данашњи дан прије 25 година тадашње Министарство унутрашњих послова издало наредбу да се у свим центрима јавне безбједности организују одреди специјалне јединице полиције.

Гојковић је навео да су припадници Петог одреда активно учествовали на свим ратиштима на подручју Српске, при чему је погинуло 26 сабораца, а 256 рањено бранећи српски народ и Републику Српску.

Он је рекао да је Пети одред за своје ратне успјехе одликован Указом предсједника Републике Српске, а појединци највишим одликовањима.

Вијенце су положили представници Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој, Команде Бригаде специјалне јединице полиције Републике Српске, Специјалне антитерористичке јединице полиције, Центра за обуку полиције Републике Српске, као и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Вијенце су положили и представници Борачке организације града Добоја, удружења која његују тековине одбрамбено-отаџбинског рата из Добоја, Станара, Шековића, Требиња, Бијељине, Бањалуке, Приједора, Илиџе, те представници града Добоја и добојског СНСД-а.

Помену су присуствовали замјеник министра одбране БиХ Борис Јеринић, посланици у Народној скупштини Републике Српске са овог подручја, представници Оружаних снага БиХ, политичких партија и борачких удружења.

 

СРНА / РТРС

Напиши коментар