Република Српска

Обиљежена годишњица оснивања Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је данас поводом обиљежавања 24 године од оснивања Петог одреда Специјалне бригаде полиције, присуствовао парастосу који је служен за 26 погинулих припадника овог одреда у одбрамбено-отаџбинском рату.

Пети одред Добој

Обиљежавање годишњице организовало је Удружење ветерана Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске из Добоја. Парастос и полагање вијенаца одржано је код спомен-обиљежја испред зграде Центра јавне безбједности Добој.

Министар Лукач је истакао да му је част што је данас у Добоју са преживјелим саборцима, како би се заједно захвалили погинулим припадницима добојског одреда за све оно што су урадили за Републику Српску, за коју су дали највише што су могли – своје животе.

Некадашњи командант Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој Ненад Гојковић подсјетио је да је на данашњи дан прије 24 године тадашње Министарство унутрашњих послова издало наредбу да се у свим центрима јавне безбједности организују одреди специјалне јединице полиције.

Гојковић је навео да су припадници петог одреда активно учествовали на свим ратиштима на подручју Српске, при чему је погинуло 26 сабораца бранећи српски народ и Републику Српску, те подсјетио да је Пети одред Специјалне бригаде полиције за своје ратне успјехе одликован Указом предсједника Републике Српске, а појединци највишим одликовањима.

Помену су такође присуствовали министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, посланици у Народној скупштини Републике Српске са овог подручја, представници Министрства одбране БиХ, представници Борачке организације Републике Српске, политичких партија и борачких удружења.

Пети одред Добој

Пети одред Добој

Пети одред Добој

Пети одред Добој

Напиши коментар