Република Српска

Путинови Ноћни вукови на Озрену (ВИДЕО)

Чувени Путинови Ноћни вукови, који су присуствовали прослави Видовдана на Озрену, у Добоју су положили вијенце на споменик најмлађем српском борцу Споменку Гостићу. Циљ им је да повежу православне земље, а у Српској се, кажу, осјећају као код куће.

„Ноћни вукови“ на Озрену / Фото: РТРС
„Ноћни вукови“ на Озрену / Фото: РТРС

Ови момци из Русије возе моторе не само због љубави према двоточкашима, већ првенствено због љубави према отаџбини. Не желе да их зову “бајкерима”. Артјум Малћанов један је од Путинових ноћних вукова, а долазак у Српску за њега је посебан.

“Кажу да на свом путу добри људи пронађу добре људе, а лоши људи прођу да их и не примијетимо”, истиче Малћанов.

Традиција им је да у сваком мјесту које посјете добију благослов локалних пароха. Тај обичај испоштовали су и данас када су им у манастиру Озрен освештани кожни прслуци који су неизоставни на сваком путу.

„Ноћни вукови“ на Озрену / Фото: РТРС
„Ноћни вукови“ на Озрену / Фото: РТРС

“Како може да изгледа кад си код своје браће кући. Ако погледате около, видите колико има ваше браће. Нормално да се осјећаш одлично”, рекао је Бучу Лестански, припадник Ноћних вукова Бугарске.

“Републику Српску доживљавам као најљепшу собу у православној кући, са најљепшрим штивом и јуначким причама”, истиче Жељко Вукшевић из Црне Горе.

С вјером у Бога, како и гласи њихов слоган, настављају пут Бугарске. Кажу, њихов повратак у Српску можемо очекивати врло брзо.

На својим двоточкашима обишли су готово читав свијет. Братску љубав према српском народу показали су небројено пута, а ових дана кроз РС возе Видовданску вожњу. Циљ им је јачање сарадње између Русије и славенских земаља, а у томе имају и велику подршку једног од најмоћнијих људи свијета, предсједника Русије Владимира Путина.

РТРС

Коментари (1)

  1. dejan каже:

    NEK CUVAJU REPUBLIKU SRPSKU ISIL TURCI DAVNO ZELE NJOJ KRAJ KAO KRAJINI NEKAD.

Напиши коментар