Република Српска

27 година од оснивања Петог одреда Специјалне полиције

У Добоју је данас обиљежено 27 година од оснивања Петог одреда Специјалне бригаде полиције.


Фото: Сенссервис

Тим поводом служен је парастос за 26 припадника ове бригаде погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату, те положени вијенци код спомен-обиљежја испред зграде Полицијске управе Добој.

Некадашњи командант Петог одреда Специјалне бригаде полиције Добој Стјепан Пепић подсјетио је да је на данашњи дан прије 27 година тадашње Министарство унутрашњих послова издало наредбу да се у свим центрима јавне безбједности организују одреди специјалне јединице полиције.


Фото: Јован Симић

Пепић је рекао новинарима да је Пети одред био на свим ратиштима у Републици Српској и да је за њено стварање животе дало 26 припаднка, а 256 је рањено.

Тода Петровић, мајка страдалог припадника Петог одреда Јовице Петровића, каже да је поносна јер њен син није заборављен.


Фото: Јован Симић

На спомнен-обиљежје испред зграде Полицијске управе Добој вијенце су положили некадашњи припадници Петог одреда Специјалне бригаде полиције, Полицијске управе Добој и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Вијенце су положили и представници удружења која његују тековине одбрамбено-отаџбинског рата из Добоја, Станара, Бијељине, Бањалуке, Приједора, Пала, Шековића, Требиња и других градова, те представници Града Добоја, општине Петрово.


Фото: Јован Симић

РТРС / СРНА

Напиши коментар