Србија

По наредби НАТО плаћеника Вукчевића ухапшено 7 Срба за наводне ратне злочине

Припадници МУП-а Србије ухапсили су у среду ујутро седам Срба осумњичених за наводне ратне злочине у Сребрници.

bruno-vekaric-vladimir-vukcevic

По налогу црбогорског НАТО плаћеника Владимира Вукчевића из Тужилаштва за ратне злочине, седам Срба је ухапшено под оптужбом да су починили ратне злочине у Сребреници.

Срби су ухапшени на територији Србије, а МУП и Тужилаштво трагају за још неколико Срба за које се претпоставља да се налазе у суседним државама.

Тужилаштво за ратне злочине, које иначе хапси само Србе и измишља непостојеће ратне злочине, донело је наредбу за спровођење истраге против бивших припадника Центра за обуку „Јахорина“ у саставу Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске, због сумње да су у Сребреници, на локалитету Кравице, наводно починили ратни злочин против цивилног становништва.

Вукчевићев заменик, Хрват Бруно Векарић, који је плаћен новцем грађана Србије, каже да је ово веома битан тренутак за Србију у „суочавању са прошлошћу“.

Истом том Тужилаштву за ратне злочине на челу са НАТО плаћеником Владимиром Вукчевићем не пада на памет да покрене истрагу против ратног злочинца Насера Орића и његових кољача који су под његовом командом 12. јула 1992. године упали у више српских села у сребреничкој и братуначкој општини и масакрирали хиљаде цивила.

Од маја до децембра 1992. у нападима злочиначких муслиманских снага уништено је и разорено на десетине српских села и на најбруталнији начин убијено стотине српских цивила у општинама Сребреница, Братунац и Скелани. Само на подручју Сребренице у том периоду нападнуто је 21 српско село у којима је убијено више од 400 цивила. У нападу на 22 српска села општине Братунац у истом периоду убијено је најмање 560 лица.

Црногорског НАТО плаћеника Вукчевића и његовог заменика Хрвата Бруна Векарића не занима ни стравичан злочин муслиманских кољача у Кравици под командом ратног злочинца Насера Орића када су на Божић, 7. јануара 1993. масакрирали и мучки убили 158 Срба из овог места и суседних заселака.

О ПАКЛУ СТРАДАЊА: Кроз српска села сребреничког краја

Орић ми све побио, али истину не може

 

Коментари (4)

 1. Zoran каже:

  Ставили усташе у Србији да јуре Србе. То нема ни у романима “Алан Форд”.

 2. no 1 каже:

  MOLIM VAS DA NAPISETE NESTO NA TEMU JUCERASNJEG POTPISA SRAMNOG DOKUMENTA PREDSTAVNIKA Vlade Republike Srbije u Briselu,a radi se o IPAP dokumentu,neka narod zna ko nas vodi i u sta nas u buducnosti uvodi,pod cijem kisobranom ce biti Srbija,a gde ce njeni sinovi i cerke ici da budu topovsko meso,zarad tudjih interesa,a slabljenjem naseg sistema odbrane ( vojska Srbije,MUP -SAJ,PTJ i Zandarmerija ,namenska industrija,naucno istrazivacki centi,finansiranje odbrane i bezbednosti ) sve to od juce prati i kontrolise strucna komisija eksperata tj.generala NATO alijanse.Zbog cega je dan pre polaska u Brisel u sediste NATO,na razgovor sa Americkim amabasadorom Kirbijem bio ministar odbrane Gasic ?

 3. Милош каже:

  УСРАНУ МОТКУ И УДРИ !!!

 4. MILICA каже:

  TO NIJE SRBIJSA NEGO HRVACKA SRAM VAS BILO SRBI U SRBIJI

Напиши коментар