Србија

Патриотски блок КиМ: Вучићева изјава да су за страдање српских младића у Пећи 1998. одговорне српске безбедносне службе представља монструозну оптужбу према српском народу и држави Србији

Поновљена изјава председника Владе Србије, дата уочи годишњице страдања српских младића у кафићу Панда у Пећи 1998. године, да иза овог злочина стоје српске безбедоносне структуре је монструозна оптужба упућена пре свега према српском народу и српској држави.

aleksandar-vucic-toni-bler

Ова његова тврдња је базирана, како Александар Вучић рече, на основу дојава британских обавештајних служби чија је добронамерност према Србији сурово проблематична. Можда је аутор таквих гласина саветник премијера, некадашњи председник британске владе, Тони Блер.

Треба се подсетити да је те 1998. године, када се десио овај злочин, Александар Вучић био министар у влади Мирка Марјановића и да су сви медијски извештаји иза којих је стајао тадашњи високи функционер СРС ишли ка томе да је то само један у низу злочина ОВК. Просто се намеће питање када Александар Вучић лаже а када говори истину. У сваком случају овакве тврдње председника Владе Србије наносе непроцењиву штету српском народу на Косову и Метохији и његовом опстанку у јужној српској покрајини.

Неће бити ништа чудно ако премијер опет буде оптужио Србе да су одговорни за смрт Срба жетелаца у Старом Гацку, подметања експлозива под аутобус на линији Грачаница-Ниш када је убијено на десетине Срба као и за жуту кућу у Албанији у којој се трговало људским органима Срба.

Пре две године после убиства литванског полицајца Александар Вучић, не губећи време, за тај злочин је оптужио Србе који бојкотују локалне изборе које је расписала сепаратистичка председница Атифете Јахјага. Са ове временске дистанце видимо да се таква гнусна оптужба показала неоснованом али зато председнику Владе ни у сну не пада на памет да се извини Србима на Косову и Метохији.

Такође за злочин у кафићу Панда у Пећи Александар Вучић каже да је готово сигуран да су то извришиле српске безбедоносне структуре али нема доказа. Просто се намеће логично питање, како може да буде сигуран ако нема доказе.

Многи Срби на Косову и Метохији се питају одакле премијеру таква мржња према сопственом народу јер сличне монструозне оптужбе ретко ће који државник у свету да усмери према држави на чијем је челу.

Уосталом једна стара српска изрека сама по себи довољно говори: према човеку и беседа. 

У Косовској Митровици
15.12.2015. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а                                 СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
                  др Ненад Којић                                                              Горан Миленковић

 

Друштво српско-словенске солидарности                          Покрет грађана Косова и Метохије
“Григорије Степанович Шчербина” – К. М.                                “Стара Србија” – Грачаница
           председник Момир Касаловић                                    председник Златибор Ђорђевић

 

(НСПМ)

Напиши коментар