Србија

Пантић: Прекинути контакт са Кфором и Еулексом, наоружати Цивилну заштиту!

Позивам све грађане да од вечерас прекину сваку комуникацију са припадницима окупаторских снага и захтевам да окупаторске снаге одмах напусте север покрајине – рекао први човек Косовске Митровице

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић оценио је вечерас да је најновији терористички напад у Косовској Митровици у коме су мета била српска деца, показује сву бруталност, подмуклост и нељудскост шиптарских терориста, који не бирају начин и средства да, тамо одакле не могу да протерају Србе, то чине терористичким нападима и етничким чишћењем.

– Овај терористички напад открива и да иза њега стоји међународна заједница, тачније КФОР и ЕУЛЕКС, а највећу одговорност сносе командант Кфора и шеф мисије Еулекса, без чијег знања и сагласности се овај терористички напад не би ни догодио – оцењује Пантић и наглашава да “први људи ове две мисије, имају имало официрске части и људског образа, они би већ током вечери поднели оставке и напустили простор Косова и Метохије”.

– Позивам све грађане Косовске Митровице да од вечерас прекину сваку комуникацију са припадницима окупаторских снага и захтевам, у име општине Косовска Митровица да окупаторске снаге одмах напусте север покрајине.

Показује се, да смо били у праву, када смо најавили да ћемо се убудуће, за заштиту српског становништва у складу са Женевском Конвенцијом, ослањати искључиво на припаднике Цивилне заштите, који морају бити наоружани и бранити свој народ од шиптарских терориста и окупатора”, истиче се на крају саопштења које је потписао председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

 

Извор: Телеграф

Коментари (2)

  1. miki каже:

    PANTIC ti trebas traziti pomoc od rusije ane od begrada u kosovu su veliki nacisti i muslimani opsno je po srpski narod

  2. Zoran каже:

    Шиптар је шиптар, подмукао и зао. Пун их је Београд, Ћуте примирени и чекају свој час. Нису ми јасни, ови који су сада на власти, зашто то толеришу. Има доста начина да се они иселе из Србије, на миран и паметан начин.
    А што се тиче ЦЗ, требало би је поново формирати Народ треба да буде обучен и наоружан. Усрана времена тек долазе по Србију и Србе.

Напиши коментар