Регион

Осјечки водовод наручио 3000 српских застава као казну за неплатише

Водовод ће српске заставе слати искључиво дужницима који имају три или више неплаћених рачуна за воду као опомену пред тужбу. Ако ни након тога не подмире дуг, то је знак да дужник дефинитивно није Хрват.

Осијек – Након што је осијечки водовод наручио 30.000 хрватских застава као награду за све који редовмо плаћају рачуне за воду, сад се одлучио да се обрачуна и са онима који воду не плаћају редовно. За њих је наручено 3000 српских застава које су од данас почеле да стижу поштом на кућне адресе неплатиша. Аутор ове „генијалне“ идеје је осјечки градоначелник Крешимир Бубало:

– Као што су хрватске заставе мотивисале све оне који редовно плаћају рачуне за воду да наставе с том праксом, тако верујем да ће српске заставе присилити Осјечане да се запитају јесу ли Хрвати или не, те да одмах измире рачуне.

На потпуно транспарентном јавном надметању српске заставе набавила је фирма Селотејп д.о.о. из Осијека, а из градског фонда је за то издвојено 1,250.000куна. Високу цену оправдавају тиме што у Хрватској нико није знао како изгледа српска застава па су морали тражити савете из иностранства. Помогао им је анонимни дизајнер из суседне БиХ, тачније из Зенице, који је своје скромне услуге наплатио тек 550.000 куна.

Остатак новца из осјечкога градског фонда за ову годину, свих 16 куна, уложиће у опоравка града од последица рата.

Коментари (1)

  1. Владимир каже:

    Нека мени пошаљу неку, нећу да платим воду.

Напиши коментар