Приче ветерана

Ордење за понижене и издане

Пише: Миле ЈСО

Шта веле… иду и жене на војне вјежбе, на обуку…

Био у Мостару 1989, у армији са мном неки Ивица Одрљин, дошао из Њемачке да одслужи своје, имаo 130 кила, фин момак, доша’ са четри метка у себи из неког обрачуна, јебига био добар за друштво, увјек пун пара, редовно стизале дојч марке, пиве било у потоцима…

Елем, једног дана на полигону крај Неретве, била команда „атомски с десна“, он под гасмаском, узе онај шарац од 12,5 кила за цјев и баци, не знам колико од себе, али баш га је момачки деганжирао…

Сад умјесто Одрљина, замишљам нашу гувернерку Јоргованку Табаковић, на Пасуљанским ливадама са шарцем и гасмаском, а и пара за пиву се има.

Јединица у саставу: Табаковић, Маја Гојковић, Верица Радета, Драгица Николић, Зорана Михајловић, Славица Ђукић-Дејановић, Мира Марковић, Даница Драшковић и десетар онај клапац Ана Брнабић…

Мирно спавај Србијо.

Сад мало озбиљније…

Родитељи погинулих са Кошара, и сви ви остали који сте изгубили своје на Космету, немојте да вам дјецу убијају још једном, немојте да вас понижавају, јер сви ви који примите орден, споменицу од оних који су вам дјецу слали да гину, док су они пљачкали Србију, док су се богатили, док су њихова дјеца студирала и башкарила се по западним земљама, те исте земље су нас засипале тонама бомби и тонама којекаквог отрова.

Немојте да вам ордење дјеле они који ни војске нису служили. Питао бих те што ће дјелити ордење, ‘оће ли орден уз 63. падобранску, Војску Србије, ПЈП… ‘оћемо ли и ми из Црвених Беретки добити орден… или мислите да га Легија, Звездан, Гумар, Тојага, Рамбо, Леко, Берчек… нису заслужили за оно што смо ми радили на Космету?

Питајте народ на Космету, ако нама не вјерујете…. Попишам вам се на ваше ордење и споменицу, коју ћете дјелити пониженој и осрамоћеној војсци… Пониженој, осрамоћеној, изданој, не од непријатеља, него од вас који би сад да мало перете своју јебену савјест.

Коментари (2)

  1. Bogdanov каже:

    Odlican tekst druze, svaka ti je ko u njegosa… BRAVO!!!

    SNS-DS-LDP-SPS-SPO-NVO..itd..itd klasicna Izdajnicka Gamad placena americko-natovskim novcem dobijenim od poklane srpske dece i povadjenih organa na Kosovu! To svi znaju!

  2. Jelena каже:

    Svaka cast, vi jeste zasluzili. Moj drug je doneo orden sa KiM koji ga je odveo pre dva meseca.

Напиши коментар