Регион

Нови рат за БиХ је већ припремљен!

Ми смо буре барута и само се чека када ће се фитиљ запалити. Све се форсира на причи „Колико су они вас у Сребреници побили?! Осам хиљада! Ево сад ви њих 28.000 побијте и зато се ови неки већ припремају. Рата ће бити само је питање времена, уверен је професор сарајевског Факултета политичких наука Бесим Спахић.

Овај рат је апсолутно инсцениран и пројектован извана. Никаквог разлога није било овде да се кољемо. Историја нас је уништила, јер Југославија није имала заједничку историју. Словенија је, иако је у ЕУ, пропала јер већ има 27 процената незапослених, а Хрватска чим уђе у ЕУ одмах ће за пет процената повећати незапосленост и пет пута ће све поскупети. То је витални национални интерес који се своди на чисти рекет.

Професор Спахић каже да нема „н“ од науке у каквом је стању БиХ, јер смо ми само део међународног пројекта. „Међународна заједница је све испланирала и послала ОХР и високог представника овамо да буде тако како им одговара“, сматра Спахић. „Ситуација у БиХ данас је никаква. Државе нема. Народ није народ, ма колико био у неким ентитетима, колико год се звао овако или онако. Држава која нема своје економије и циља осим да проси и чека, не може опстати. Хрвати чекају да им помогну браћа из Хрватске, муслимани – Бошњаци да ће им помоћи исламске земље. Срби опет мисле да ће нас браћа Руси усрећити као што су нас кроз целу историју, односно историју усрећивали. Економија то је трошење и продавање душе, односно одрицање од аутохтоне аутентичности. На делу је странкократија, партиократија којој није стало да држава функционише. Само влада борба за власт. Покрали су све и владају тајкуни – они који су се обогатили не својим знањем не својим имањем, шпарањем и штедњом, него приврженошћу владарима које су смењивали и којима су помагали да дођу на власт да би се огребали“, рекао је Спахић.

Упитан, да ли је БиХ земља лоших људи, Спахић је рекао да смо се „сами одрекли да правимо своју будућност“. „Турци су Босну поделили на босански и херцеговачки и санџачки пашалук и од тада се никада више није саставила, али муслимани то не виде. Само чујете – све што је турско добро је. Најважније је да навијамо за турску репрезентацију када игра против Хрватске, а у хрватској репрезентацији 85 процената фудбалера је из Босне“, изјавио је професор.

Поглаваре верских заједница је окарактерисао следећим речима:“Верски поглавари, који би требало да буду сукус морала, ћуте, а ко ћути слаже се. Не ограђују се од оних хоџа што силују девојчице, од оних свештеника и попова који силују дечаке и девојчице. Верске институције су највећи агенти поделе народа. Ми смо у суштини нико и ништа шачица јада – три и по милиона којима се поткусурује велика светска политика великих светских архитеката који су нам дали задатак да се побијемо пушком да они не прљају руке. Они нам дају логистику. Пуљић добија кардиналску титулу на почетку распада Југославије и чим је добио титулу кардинала вратио се и рекао никада католичанство ни хрватство није било угроженије у БиХ. Волим религију више него своју домовину. Жене нам се покривају – то је катастрофа. Ми смо већ пропали. Наша деца су већ пропала, јер им је пропала будућност и јер су људи без домовине. Церић је нико и ништа. Петља се у политику и одређује ко ће бити биран. Шаље фашистичке претеће поруке и ради то што ради“.

Коментари (3)

  1. xmen каже:

    Da samo je pitanje kad bi izbio rat u bosni i na jugu srbije tko bi to uopste odbrani nitko.Vlast u Srbiji u rukama je masona eu i nato pakta drugo arapi ce naseliti bosnu njih 100 000 za 30 000 stanova saudijska arabija itekako moze opskrbiti vojsku bosne 20 puta i vise od vojske srbije i republike srpske.Ako bi arapi buduci i vojska bih isli na koridor u republici srpskoj u nekom buducem ratu i za 7 godina mislim da bi nestala repu blika srpksa jer muslimani hrvati hrbati vojska hrvatske iz hr arapi naoruzani i al kaida bi imali toliko oruzja i ljudstva da rep srpska ne bih izdrzala a srbijaj e prodana to je gotovo nema tko vise u srbiji zaustaviti vucica i nato pakt jer on je covek cie

  2. Aleksandar каже:

    Zalosno je ovo sto se sprema.I bas nije nikome potrebno barem na pocetku ovoga veka.Ali veliki nemiruju,paprema tome moze i to da se desi vrlo lako.Samo koce sada opet biti zrtva Srbi sigurno,a dase udruze hrvati i muslimani.Dakle u BIH je moguce svei nemoguce,ali zalosnoje to da seopet radi po istojosnovi i formuli.

  3. ćko каже:

    Нека, није проблем. Ићићемо ми опет горе…

Напиши коментар