Србија

НАТО војник: Косово није држава него део Србије!

На Косову не живе Косовари или косовски народ. На Косову живе Албанци, који су се населили на Косово. На северу је још доста Срба – каже Јепе Јакобсен, бивши припадник данског контингента НАТО у јужној српској покрајини.

danac

„Чуди ме како је Данска могла да призна државу Косово, земљу у којој живе већином Албанци и који желе да Косово припоје Албанији“, пита се Јепе Јакобсен, бивши припадник данског контингента НАТО у јужној српској покрајини.

У тексту објављеном у најпопуларнијим данским новинама „Јиланд постен“ , Јакобсен износи своје виђење косовског проблема, ослањајући се на сопствено искуство током боравка на Косову.

– Косово није држава него део Србије! Истина је да је доста земаља признало Косово, и Данска, као независну државу, али УН су сигурне: Косово није држава. Доста регија у свету жели независност. Разлог за нову државу и померање граница мора бити да имате нацију која заслужује државу. Пример може бити Курдистан или Тибет, где народи имају свој језик и своју културу већ дуго, и немају своју матичну државу. Али на Косову не живе Косовари или косовски народ. На Косову живе Албанци, који су се населили на Косово. На северу је још доста Срба – пише Јакобсен.

Он подсећа да у свету има доста земаља које заслужују независност, али их његова Данска ипак није признала.

– Нисмо признали Курдистан, Тибет или Тајван, али Косово јесмо. Једини разлог због кога смо признали независно Косово је јер ту живи доста Албанаца, у том делу Србије. Зато потпуно разумем став Србије. Исто као што бисмо се ми противили да југ Данске (Sønderjylland) постане немачки, кад би одједном ту већином живели Немци. То би у сваком случају отворило врата новом начину освајања територија, не тенковима и ратом, него дечјим колицима – закључује Јакобсен.

Коментари (1)

  1. radivoje rade каже:

    Izgleda jedini pametan NATO vojnik koji zna istinu!!!

Напиши коментар