Србија

Наташа Кандић командује Војском Србије?!

Пише: Стефан Каргановић

По наређењу Небојше Родића, министра одбране Србије, у среду 9. априла 2014. Дом војске Србије је отказао презентацију књиге пуковника ВРС Ратка Шкрбића „Сребреничка подвала“ која је требало да се одржи следећег дана, 10. априла, у 18 часова. Презентација је била уговорена и потврђена са управом Дома војске месец дана унапред.

natasa_kandic

На запрепашћење аутора Ратка Шкрбића и бројних лица која су се спремала да дођу на презентацију, разлог за напрасно отказивање је било писмо које су Наташа Кандић и Фонд за хуманитарно право, који је она основала, упутили министру одбране Србије. У том писму, између осталог, највишим функционерима Војске Србије се у императивном тону предочава:

„Фонд за хуманитарно право (ФХП) захтева од Министра одбране Небојше Родића и начелника Генералштаба Љубише Диковића да онемогуће одржавање овог скупа у просторијама државних институција и да на тај начин покажу поштовање према жртвама најтежег злочина почињеног на територији бивше Југославије у ратовима деведесетих, као и да Република Србије поштује своје међународне обавезе.“

Дрски захтев лажне „невладине организације“ Фонд за хуманитарно право упућен највишем војном руководству банана Србије датиран је 9. априла 2014, а удовољен је већ у раним послеподневним часовима тог истог дана. Аутора Шкрбића позвао је потпуковник Славољуб Марковић, руководилац медијског центра Министарства одбране, да му саопшти одлуку коју је једна приватна организација изнудила од министра одбране.

Као што се из писма Фонда за хуманитарно право види, Наташа Кандић и њена организација немају ниједан аргументовани основ или чињеничну примедбу на студију пук. Шкрбића. Шкрбић је два пута сведочио као вештак одбране пред Хашким трибуналом у предметима Толимир и Милетић и ауторова анализа сребреничких догађаја базира се искључиво на документима које је добио од тужилаштва у оквиру припреме својих експертских извештаја. Закључци до којих је пук. Шкрбић дошао анализирајући доказе тужилаштва дијаметрално су супротни од теза изнетих у оптужницама у предметима у којима је сведочио. Знаковито је да ни Наташа Кандић ни функционери војске и министарства одбране Србије, који су учествовали у доношењу ове одлуке, не наводе ниједну специфичну примедбу на садржај књиге „Сребреничка подвала.“

То сугерише, као једини могући закључак, да је аутору пук. Шкрбићу онемогућено да београдској публици представи своје дело искључиво због критичког става према службеном сребреничком наративу, а не због недостатака у начину како образлаже своју тезу.

Искуство аутора пук. Ратка Шкрбића у Србији под страном доминацијом и терором локалних агената страног интереса представља озбиљно упозорење народу Републике Српске да не дозволи да се у њиховој држави слично догоди. Зато „Историјски пројекат Сребреница,“ издавач књиге Ратка Шкрбића, позива „Удружење ветерана РС“ и његовог челника Душана Вукотића да без одлагања најоштрије осуде забрану презентације књиге Сребреничка подвала у Дому војске Србије у Београду и да се јавно солидаришу са својим ратним саборцом и колегом, пук. Ратком Шкрбићем. Даље, „Историјски пројекат Сребреница“ очекује од „Удружења ветерана РС“ да на своју следећу манифестацију позове пук. Ратка Шкрбића да одржи јавни час на тему Сребренице.

 

Пошто је Наташа Кандић уз прећутну подршку квислиншких власти забранила данашњу промоцију књиге „Сребреничка подвала“ ексклузивно вам дајемо могућност да преузмете ову књигу у формату PDF и прочитате је!

Књигу можете преузети одавде: Ратко П. Шкрбић – „СРЕБРЕНИЧКА ПОДВАЛА“

Не дозволимо им да нас лажу!

Поделите ово – Разбијмо медијски мрак!

Коментари (4)

 1. miki каже:

  koce je da skine i kazne u srbiji kad se srpski narod ne pita natesa kandic je zasticena ko meded u sumi znaci daje srbija porazana jos devedesetih godina samo gledaj kako su izbeglice prosli od ustasa kada su na pustali hrvatsku a siptari idu preko srbije ko gospoda za madarsku nikoj nije kamenova znaci beograd je sprovdna samo stanica nema srba u srbijiiiiiii

 2. Zoran каже:

  Па како да се курталишемо куртонских антисрпских НВО? Да чујемо предлоге других . Гамад контролише скоро све медије и службе.

 3. Корнелиjе Кодреану каже:

  Брука и срамота на шта jе спала воjска.

  1. Luka каже:

   Brate,mi vojsku i nemamo.To je smejurija od vojske.

Напиши коментар