Србија

Насер Орић заклао деветорицу Срба!

Десна рука муслиманског команданта, који је до детаља открио сазнања о злочину у Поточарима, означио је Насера Орића као наредбодавца и извршиоца клања цивила 12. јула 1992. године, наводи извор близак истрази

Бивши командант Армије БиХ Насер Орић лично је заклао деветорицу Срба у Поточарима 12. јула 1992. године, изјавио је у Специјалном тужилаштву за ратне злочине његов близак сарадник, а сада заштићени сведок

Заштићени сведок је био Орићева десна рука, а шифровано име у овом поступку му је „Симбад“.

Реч о човеку који је и сам учествовао у злочинима над српским становништвом, за шта је у БиХ добио војно одликовање „Златни љиљан“. Додаје се да се његово име чува у строгој тајности због опасности од Орићеве освете.

– Сведок сарадник је до детаља открио сазнања о злочину у Поточарима, означивши Орића као наредбодавца и извршиоца клања деветорице српских цивила 12. јула 1992. године. Сведок ужива пуну заштиту државе Србије и у великом је страху да не прође као један од потенцијалних сведока којем су Орићеви људи пуцали у главу – изјавио је за  извор близак истрази.

Како се наводи, Насер Орић је до 2011. године водио послове у Србији, где је имао љубавницу, а да се спрема његово хапшење сазнао је од доушника из наше земље.

Коментари (1)

  1. Dragan каже:

    Voleo bi da mi ovaj tekst posaljete na mejl. Unapred hvala! ( ako se secate nase prepiske na temu kopiranja vasih tekstova od pre dve nedelje)

Напиши коментар