Србија

Мишковићима још 30 дана притвора

Специјални суд продужио је за још месец дана притвор власнику Делте Мирославу Мишковићу и његовом сину Марку Мишковићу

Вози Мишкооооо...

Вози Мишкооооо…

Судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду донео је данас одлуку да продужи притвор Мирославу Мишковићу власнику Делта Холднинга за још 30 дана.

Притвор је такође продужен Марку Мишковићу и власнику “Нибенс групе” Милу Ђурашковићу за још 30 дана.

Одлуком суда притвор може да им се продужи за још највише месец дана. Иначе, Мишковићима и Ђурашковићу притвор је одређен због опасности од бекства, бојазни да ће током истраге утицати на сведоке, као и због узнемирења јавности.

Према одлуци по којој им је притвор продужен 11. јануара, они у притвору могу да буду до 10. фебруара, али пошто је недеља нерадан дан, суд је одлуку о продужењу, или евентуалном укидању притвора, о замени за кућни притвор или неку другу меру безбедности, донео данас.

Мишковићи, Ђурашковић и Јевтић ухапшени су 12. децембра, са још шест осумњичених да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра.

Кривично ванпретресно веће суда у јануару је укинуло притвор бившем директору ПЗП “Ниш” Зорану Михаиловићу, директору “Шер корпорације” Ристу Ристићу и проценитељу “Конзита” Раши Здравку.

Притвор није ни одређиван бившем директору ПЗП “Ниш” Милутину Гашевићу, бившем акционару ПЗП “Ниш” Зорану Каитовићу и директору “Делта брокера” Предрагу Филиповићу. Њима су на почетку истраге одузети пасоши и забрањено им је да напуштају место боравишта.

Тужилаштво за организовани криминал спроводи истрагу против свих њих због сумње да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра.

Мишковић и остали притворени се налазе у Окружном затвору у Београду.

Напиши коментар