Србија

Мишковићи беже из Србије

Ивана Мишковић и Горан Карић беже у Енглеску јер им је одузета кућа због активиране хипотеке. Део огромног богатства које су изнели из Србије налази се управо у Енглеској.

Ивана Мишковић Карић, ћерка ухапшеног власника „Делта холдинга“ Мирослава Мишковића, и њен супруг Горан Карић селе се у Лондон. Брачни пар напушта Србију јер је, како тврде извори блиски породицама, поред тога што „Делта“ све лошије послује, и кућа Мишковићеве ћерке Иване продата на лицитацији управо због проблема у којима се нашла компанија.

Остали без имовине

Уз то, Мишковићима је средином маја замрзнута сва имовина због поступка који се води против власника „Делте“.
– Ивана и Горан решили су да се преселе у Лондон јер не само да су остали без куће кад је једна страна банка активирала хипотеку, која је пре неколико година стављена на ту Иванину кућу на Сењаку, већ и због читаве халабуке око њихове породице после хапшења Мирослава Мишковића, као и због све лошијег пословања „Делте“. Иванина кућа била је гаранција за један од „Делтиних“ кредита – прича наш саговорник близак породицама Мишковић и Карић.

Према његовим речима, Ивана и њен супруг одлучили су се за Лондон јер Мишковићи тамо имају три виле. Наиме, Сандеј тајмс је писао да је Мирослав Мишковић сину Марку 2008. године купио вилу од невероватних 25,5 милиона фунти у Кенсингтону у Лондону, а годину дана раније пазарио је још две куће у елитној лондонској четврти Викомб, вредне 14,5 и 11 милиона фунти.

Виле у Лондону

Иначе, Мишковићи поседују и вилу у Ужичкој, луксузне куће у Лос Анђелесу, неколико скупоцених возила, као и авион „цесна 650“. Претпоставља се да је у власништву породице Мишковић 76 предузећа.

Међутим, имовина Мишковића је „замрзнута“ пошто је покренута финансијска истрага по Закону о одузимању имовине против Мирослава Мишковића и његове породице.
Уз то, „Делта“ не послује као у „срећна времена“, о чему сведочи чињеница да је Мишковић ове године избачен с листе најбогатијих у региону, упркос чињеници да је почетком 2011. продао ланац маркета „Макси“ и „Темпо“ за 932,5 милиона евра.

Напиши коментар