Србија

Кукавица кука и новој власти

Пише: адвокат Владимир Дрецун

“Кроз мене пролаз у град патњи води, кроз мене пут је до бола бескрајног, кроз мене у свет изгубљених се ходи, ко уђе, нек сваке наде се’окане”- (Данте Алигијери “Пакао”- Певање треће- Врата пакла)

 

Постоји једна земља Србија у којој и кукавица своје гнездо свија, иако по митологијама свих народа и вера, кукавице своја јаја подмећу у гнезда других птица. Има у тој држави једно уклето и проклето место где је кум кума убио, “те ту никада пшеница није родила”. Што је врло чудно, ту је и улица Устаничка иако ту никада ниједан устанак није подигнут већ су ту сконачавали сви који су као хероји и родољуби крвавили за свој народ.

На том уклетом и проклетом месту под бројем 29, подигнута је прелепа палата коју народи зове кукавичје гнездо, ваљда због тога што нам је и она подметнута! Ко у њу уђе, зове је “страшни суд” јер се у њој суди и ноћу, када су активни још само ђаволи и вештице.

У тај “страшни суд” улази се само са лозинком, тако што споља викнеш “куку” а изнутра ти одговоре “Иш!”.

А када уђеш унутра, ходницима одзвања то “куку-леле”, те ти се крв следи у жилама и схватиш да те и Бог заборавио и предао ђаволу. У том страшном суду суде судије кукавци по оптужницама Страшног Кукоја а оптужене бране адвокати кукумаукала. У суду се примењује само шести ђаволов закон- “Лизање шапа господару”. Ако преко црвеног тепиха, ваљда натопљеног крвљу уђеш у одаје страшног Кукоја одмах ћеш запазити  да су сви зидови искићени сликама Кукоја, белосветском и домаћом фукаром и плакатима међу којима почасно место заузима онај са натписом “Не грдите лава што хоче да вас прождере јер је он по природи крволочан”.

Кукоје је већ оптужио све оне које је прогласио ратним злочинцима и хушкачима. Оптужио је он њихове јатаке и погазио свету заклетву Старца Вујадина: “Не одајте ви јатаке ваше код којих сте рујно вино пили.”

У страху да не остане без посла, јер више никога не може испоручити проклетом “Хашком трибуналу”, од свих туристичких организација тражи спискове оних који су боравили у иностранству како би и њих сад оптужио као издајнике. А судије кукавци такмиче се ко ће изрећи више казни од по 40 година робије. Како записа песник врхунац њихове стазе животне био би када би изрицали казне доживотне и када би “народне непријатеље” слали право на вешала. Овако, ето несреће, Каинови потомци основаше “Клуб 40” у којем заједно са страшним Кукојем и адвокатима који тако успешно одбранише клијенте, да су осуђени на по 40 година робије играју у исто Ђавоље коло. Пробудих се из сна и схватих да то није држава Срдија већ наша Србија у којој је све изврнуто наглавачке. Куку нама несрећнима док нам суде ови никоговићи!

Напиши коментар