Занимљивости

Том и Џери данас пуне 73 године! (ВИДЕО)

Генерације деце одрасле су на једном од најбољих, али и најпопуларнијих цртаних филмова у свету Виљема Хане и Џозефа Барбере, на легендарним филмовима Том и Џери, који су у биоскопима од 10. фебраора 1940.

Цртани филм прати авантуре мачка Тома и миша Џерија, а њихово комично насиље постало је изузетно популарно.

Часопис Тајм их је уврстио међу најбоље телевизијске серије свих времена.

Оригинална серија од 114 епизода створили су Хана и Барбера за MGM између 1940. и 1957., а у том су периоду освојили и седам Оскара.

Оригинална серија створила је и низ спин пројеката који су франшизу држали на животу од самих почетака па све до данас.

Први анимирани филм који се вртио око мачке и миша, назван “Puss Gets The Boot”, пуштен је у биоскоп 10. фебруара 1940. Том се тада звао Џаспер, а миш Џинкс.

Међутим, аниматор Џон Кар годину је дана касније пару је дао име Том и Џери, а реч је уобичајеном називу из 19. века којим се у Лондону описивала омладина склона дивљем понашању.

Током година, Хану и Барберу заменили су Џени Деич (1961-1962), Чак Џонс (1953-1967), а Картун Нетворк недавно је најавио нову серију која се састоји од два 11 минута дуга цртана филма настала у стилу оригиналне серије.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Obelezili jedna skor veka svih generacija sirom sveta i dan dans svi vole da gledaju njih dvojcu u svim akcijama i varijantama.Uvek su zanimljivi i intresatni za sve generacije redom.

Напиши коментар