Досије

Ко је заиста наручио и организовао убиство Зорана Ђинђића (ВИДЕО)

РАС Телевизија је приказала емисију „А, шта ви мислите“, аутора Ратка Дмитровића.

2014. године у Београду је објављена књига „Трећи метак“, коју су написали новинар Никола Врзић и Милан Веруовић, шеф обезбеђења Зорана Ђинђића, иначе тешко рањен у атентату. Иако медијски потпуно игнорисана ова књига продата је у преко 20.000 примерака и осветљава тамне стране истраге и суђења за убиство премијера Ђинђића. Наиме, скоро па ништа у службеној верзији овог убиства не одговара чињеницама, односно ономе што се заиста догодило. Извођењем непобитних доказа аутори „Трећег метка“ доказали су да Ђинђић није убијен хицем из Гепратове улице, да је пуцано са два места, пушкама различитог калибра, да Звездана Јовановића нико од сведока није видео ни у Гепратовој ни у згради из које је пуцано, да сам Јовановић није могао да лоцира место са којег је, према пресуди, наводно пуцао и убио Ђинђића…

Врзић и Веруовић одговарају на питање због чега није обављена реконструкција убиства, иначе прво што се ради у таквим случајевима и објашњавају мало познату а изузетно значајну везу између Земунског клана и обавештајаца британске и америчке тајне службе МИ6 и ЦИА. Говоре и о врло чудним улогама Чедомира Јовановића и Владимира Бебе Поповића, у целом овом случају.

Свакао је интересантно и њихово сагледавање понашања, политичког и приватног, Зорана Ђинђића у последњих десетак месеци његовог живота. Човек који је са Ђинђићем био све време говори о састанцима, разговорима убијеног премијера и академика Добрице Ћосића.

Погледајте снимак емисије.

Коментари (3)

  1. Boki каже:

    Sta reci…Politika…Mi smo suvise mali da bi znali sta planiraju velike sile i skoro uvek bude kasno kad saznamo njihove planove. Naknadno znanje ravno je neznanju. Mnogo bi bolje prosli kroz istoriju da smo na vreme saznali sta nam se sprema.I kada smo devedesetih uspeli da zastitimo srpski narod u BiH i Hrvatskoj od pokolja ili stradanja izgubili smo informacioni rat i predstavljeni smo medjunarodnoj javnosti kao agresori. Ipak, verujem da smo mi tvrd orah i da ce na nama polomiti zube .Sto bi rekli nasi heroji iz Jso : Gazimo dalje stazom pobede, casti i slave.

  2. Nikola каже:

    Svi znamo da je Legija heroj!!! Nije imao potrebe da se krije u zasedi!!! Da je hteo dosao bi i ubio Djindjica kao psa u njegovom kabinetu!!!!!! SLOBODA SRPSKOM SINU I HEROJU!!!!!

  3. Ljiljana Bulatović Medić каже:

    A ko zna kada je Treći metak počeo da kruži Srbijom i koje su mu mete!?

Напиши коментар