Стране службе

II Словенски Војно-родољубиви Збор (Москва 2013)

Ако осећаш да си ратник, ако си спреман да сазнаш за шта си способан, да се упознаш са браћом из других словенских земаља и да заједно стекнете јединствена борбена умећа, онда је ово писмо за тебе.

Руско Удружење војно-родољубивих клубова (ВРК) «Стег» организује Други традиционални годишњи словенски војно-родољубиви збор који има за циљ јачање пријатељства и културно-историјских веза између словенских народа и усавршавање војних знања словенске омладине.

Збор ће се одржати од 22. до 27. августа 2013. године на територији Московске области у виду пољског кампа у коме ће се изводити тренинг по систему руских специјалаца и козачке традиције. У програму су: војна тактика, гађање, борба (прса у прса и ножем), оријентација и опстанак, излет у места славних битака, сусрети са занимљивим људима, словенско културно вече и много тога другог (тачан програм биће послат учесницима који потврде своје учешће).

Организатори: Удружење ВРК «Стег», Православни ВРК «Доброволец» (добровољац), Руски војно-родољубиви одред «Рассвет» (свитање) уз садејство ВРК «Словачки бранци». Дочек учесника, превоз до кампа и организацију самог кампа узимају на себе организатори.

За учешће је потребно:

1. Пријава командира групе.
2. Кратак опис састава групе (име, година рођења, профил рада).
3. Минимална опрема и униформа.
У то улази: камуфлажа, качкет, бандана, војничке чизме, патике, спортска одећа, ранац, средства за личну хигијену.
По могућству: врећа за спавање, батеријска лампа, компас, тактичке рукавице, тактички прслук, лични комплет за прву помоћ.

4. Уплата учесника у висини 100 евра (ту улазе исхрана, превоз и наставни потрошни материјал).

Тренинг воде инструктори специјалаца и професионални тренери. По завршетку збора учеснику се издаје сертификат о завршеној основној војној обуци. Најбољи полазници биће награђени одликовањем «Словенски Соко», што им даје право да буду млађи инструктор на следећем словенском збору.

Шаљите ваше пријаве на електронску пошту [email protected]

Коментари (1)

  1. Dragan Dakic каже:

    kolke starosti kandidati mogu ucestvovati???

Напиши коментар