Република Српска

Спецназ ће обучавати полицију Републике Српске

Делегација Министарства унутрашњих послова Руске Федерације, предвођена Олегом Барановим Анатољевичем, замјеником начелника Главне управе МУП-а Москве, у тродневној посјети Српској.

SJP
Специјална јединица полиције Републике Српске (СЈП)

У разговору са званичницима Српске наглашено је да је сарадња Републике Српске и Русије изузетно добра и договорена обука специјалаца из Српске у Русији.

Обука наших припадника Специјалне јединице полиције у специјалним јединицама Руске Федерације. Долазак њихових инструктора у Српску.

Сарадња у борби против тероризма, као глобалне пријетње, такође, у области сајбер тероризма. Размјена искустава из области форензике и ДНК анализе, закључци су састанка министра Лукача са руском делегацијом.

Замјеник начелника Главне управе МУП-а Москве,Олег Анатољевич, нада се, да ће до сада добра сарадња да се настави посебно у борби против тероризма. Задовољан је радом полиције Српске, посебно Специјалном јединицом.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, нагласио је да је полиција Српске важан дио идентитета Републике те да даје пуну подршку њеној сарадњи са Министарством унутрашњих послова Руске Федерације. Премијерка Српске, Жељка Цвијановић је истакла да су односи српског и руског народа историјски веома добри, те да је Русија велики пријатељ српског народа са којим дијели многе вриједности и са којим је у многим искушењима била на истој страни.

 

РТРС

Напиши коментар