Војни полигон

Најављен премијерни наступ „Тигрова“ и „Арбалета“ на Паради победе у Москви

На Паради победе у Москви први пут ће моћи да се види оклопна техника „Тигр-М“ са дистанционим борбеним модулом „Арбалет-ДМ“, рекао је Сергеј Суворов, званични представник Војно-индустријског комплекса (ВПК).

Тигр-М

Како је Суворов рекао, на премијери нове војне технике усавршени „Тигрови“ ће дефилирати у истој групи са мобилним стратешким комплексима „Јарс“.

„Заједно са нашим партнерима – фабриком КЭМЗ и компанијом Оружейные мастерские, који су радили на борбеном модулу ‘Арбалет’ – испуњавамо обавезе прописане у уговору са Министарством одбране”, рекао је Сергеј Суворов за Известија.

Војска ће ове године добити прву серијску партију оклопних возила „Тигр-М“ са дистанционим борбеним модулом „Арбалет-ДМ“, и зато је логично да је војска одлучила да покаже технику на паради, додаје он.

Тигр-М Арбалет-ДМ

Према ономе што је виђено на пробама свечаног марша у Алабину (Подмосковље) других новина 9. маја неће бити. Као и прошле године на Црвеном тргу ће се видети колона најновије технике копнене војске: тенкови Т-14 „Армата“, борбено возило пешадије „Курганец“ и оклопни транспортер „Бумеранг“. Као и најновији самоходни 152-милиметарски артиљеријски уређај „Коалиција-СВ“. Ваздушно-десантне војске ће показати БТР „Ракушка“ и нова борбена возила БМД-4М.

Тигр М Арбалет ДМ

 

Руска реч

Напиши коментар