Свет

Херој Дејан Берић добио и шесто одликовање Новорусије

Српског држављанина Дејана Берића Декија, из Путинаца код Руме, добровољца у Доњецку, у Србији чека дугогодишња робија, тако каже велеиздајник Вучић. Међутим, у Новорусији он је ратни херој са шест одликовања.

deki

Велеиздајник Вучић је запенио и ко папагај понавља да ће Деки бити ухапшен због ратовања у туђој земљи. А шта ћемо Вучићу, курвин сине, са онима који ратују у Србији, са шиптарима који ти парадирају пред носом у сред Београда, са онима који убијају Србе у Србији?!

Курвин син не жели да се замера својим шиптарским пословним партнерима, од којих добија милионе евра! Јавна је тајна да курвином сину „бизнис“ са шиптарима одлично иде.

Док униформисане и до зуба наоружане шиптарске банде шетају и сликају се југом Србије, подижу споменике по Србији убицама српске деце, убијају полицајце у Копненој зони безбедности, Зукорлићеве потурице у униформи злочиначке Ханџар дивизије парадирају Новим Пазаром глорификујући ратног злочинца Аћиф Ефендију, подижу му меморијалне плоче, мобилишу екстреме и шаљу у такозвани џихад и у терористичке кампове у Сирију, курвин син прети Декију да ће бити ухапшен зато што штити браћу по вери и крви, потомке Срба исељеника из делова аустроугарске монархије, враћа дуг руским добровољцима који су учествовали у ратним сукобима на просторима бивше Југославије на страни Срба. Рањен стиже да се бави хуманитарним радом, скупља прилоге и помаже угроженом становништву.

Сва су му одликовања потпуно заслужена.

Дејан Берић се бори против повампирених фашиста, следбеника крвника и злочинца Степана Бандере, који спаљују живе људе и труднице по Новорусији, сеју смрт и терор међу руским становништвом у Новорусији не штедећи жене, децу и старе, финансирани и инструисани од светског хегемона Америке, највеће терористичке организације у историји људског рода.

Деки се у Украјини на страни проруса бори већ 10 месеци. Његове комшије из Путинаца кажу да је пре одласка на ратиште радио у једној новопазарској фирми на градилиштима у Сочију и црноморском месту Адлеру. До пре две године је у Путинцима имао фирму за производњу ПВЦ столарије.

У Путинцима су му жена и син, који се издржавају од пензије његове мајке. Отац му је неколико година раније погинуо у Русији, на градилишту на ком је радио.

На ратишту у Новорусији Деки је снајпериста. Ратно искуство стекао је током ратова на простору бивше СФРЈ, где је био војни извиђач. Руски медији недавно су објавили да је Деки за „исказану храброст у борбама против украјинске војске“ одликован највећим признањима Новорусије.

Новорусија, која обухвата Доњецку и Луганску републику, одликовала га је до сада шест пута, а међу одличјима је Херојски крст који је добио „за изванредан рад снајпером и уништавање шест противничких снајпера“.

„Берић је универзални војник, одличан је снајпериста, али и извиђач и стрелац“, наводи се у образложењу за добијање Херојског крста.

Голман, риболовац

Деки је средњу школу завршио у Земуну. У младости је био голман Телеоптика, а после фудбалске каријере, посветио се лову и био је репрезентативац Србије у спортском риболову.

Напиши коментар