Србија

Фашисти из ОТПОР-а у Београду организују митинг подршке немирима у БиХ

Група фашистички настројених грађана која подржава масовне грађанске протесте у Босни и Херцеговина најавила је да ће 10. фебруара, у понедељак у центру Београда, на Тргу републике организовати протест солидарности.

Протест организују фашисти који су се окупили на групи на Фејсбуку под називом „Подршка народу Тузле из Србије”.

У писаном саопштењу достављеном медијима, наводи се да протести у БиХ на драматичан начин постављају питања која се ућуткавају годинама.

„Њихова спонтаност, оријентација на социјалне и економске проблеме и, истовремено, јасна тежња да се дистанцирају од националних и верских сукоба, као и од свих постојећих политичких партија пружају по први пут простор младим и углавном незапосленим људима да узму активно учешће у политичком животу,” стоји у саопштењу.

Додаје се да је Тузла подигла свој глас и започела борбу за социјална права и превазилажење подела.

„Најбоља солидарност коју можемо да пружимо јесте да се и сами организујемо и коначно на дневни ред поставимо питања дводеценијске пљачке народног богатства путем ратова и приватизација”, наводи се у саопштењу ових фашиста.

Скуп фашиста је заказан за 16 сати код ресторна Руски цар.

Интересантно за група која се на Фејсбуку промовише под именом „Удар“,  је да ова организација има све одлике организација које су до сада познате по томе што их је обучавала плаћеничка НВО организација КАНВАС, тј. бивши Отпор, који је нама у Србији добро познат по злу!

Ко стоји иза такозваног „Босанског пролећа“? Исти они као и иза египатског, украјинског, туниског, сиријског… Организатор немира у Федерацији БиХ захтева враћање ратног Устава БиХ из 1993, унитаризацију земље, укидање Републике Српске, а српски народ оптужује за геноцид!

Коментари (1)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Какве они везе имаjу са фашизмом? Фашизам означава сноп, заjедништво и фашисти нису били издаjници, за разлику од олоша из отпора.

Напиши коментар