Свет

Десет начина на које нас Америка шпијунира (ВИДЕО)

На сајту Јутјуб појавио се снимак који у само неколико минута приказује како нас америчке обавештајне службе шпијунирају свакодневно, без обзира на део света у ком се налазимо

Едвард Сноуден је откривањем тајних докумената NSA о надзирању у земљи и иностранству покренуо лавину и свет продрмао открићима. Последња његова порука јесте да нас све посматра „свевидеће око“, односно америчке обавештајне службе, које су, с друге стране, изјавиле да неће престати са шпијунирањем.

Снимак инспирисан шпијунирањем појавио се на сајту Јутјуб. Он у нешто више од три минута приказује на који начин NSA мотри на све нас, без обзира на ком се континенту налазимо.

Забрињава сазнање да су сви наши позиви забележени и да сваки од њих може бити праћен. Такође, у видеу се наводи да служба има постављене „бубице“ у земљама широм света, као и да нас обавештајци могу прислушкивати чак и кад су нам сви уређаји искључени…

Погледајте видео и сазнајте свих 10 начина на које нас NSA надзире:

http://www.youtube.com/watch?v=FcJGAYjQFrQ

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Sve je to poznato i znase.Da se obranimo od toganema.Imaju 330 000 ovaestajnih sluzbi,850 000 ljudi koji rade ovaj posao.Pa treba sve to zaposlitii da svako ima svoj posao.I tu nema cudznja nikavih.Ko ima monpol nadovom tehnologijom ima i pristupa svim informacijam.I ovo nikoga nebi trebalo da cudi.I mora se prihvatiti kako jeste.Nekih zalbi i sve ostalo nema.Koriste sve sto im je dostupno i sto oni proizvodu.Nazlost za “coveka dobro”a sve ptoriv njega i unistvanja ljudckog roda.

Напиши коментар