Србија

Деца или монструми?!

Пише: Михаило Меденица

Маја „све су ми странке као моја деца“ Гојковић тврди да малолетне барабе које тероришу старце по улицама нису преступници, већ жртве?!

rasa-popov-pretucen-cigani

Добро, али шта је онда Раша Попов, шта је она силна измалтретирана и испребијана старост, шта је онај сиромах који је након „несташлука“ тих шврћа испустио душу у страхотним мукама?!

Барабе, а другог назива за њих нема, можда јесу жртве система (како то перући руке сви воле да кажу), али нека онда алекопомазана Маја објасни како држава планира да од тих жртава направи људе, јер немојмо се заваравати, и нека нас њихове годинице не сажале, лично не верујем да од малих бараба може постати ишта осим великих фукара!

Ако Маја верује – за руку, код себе кући, па нека им уз Црвенкапицу објасни како је то што раде ка-ка, и како ће се Деда Мраз наљутити на њих уколико се под хитно не поправе, а онда превентивно нек назове Хитну, колик да буду на вези док малишани њој буду објашњавали како у њиховој итерпретацији завршававају и Црвенкапа и вук, а нарочито бака!

Шта чинити? Под хитно, али колико јуче мењати законе, јер године не смеју, али не смеју бити алиби, олакшавајућа околности, или изговор за злочин, а о злочину и злочинцима говоримо!!!

Ако са једанаест година не могу да буду чак ни задржани у притвору, а притом су и жртве, како премудра колекционарка идеологија и идола вели, ко ће одговарати због онога што ће учинит у шеснаестој години, јер, понављам, у неки препород таквих личнсти не верујем, иако се слажем да сваком треба дати шансу, али овде није реч о дечијим несташлуцима, о чем би неко требало да обавести другог човека државе, што Гојковићка по функцији јесте!

Но, ако су већ жртве друштва и система, онда нека им тај исти систем помогне – робијом!

Можда их ни она не промени, али једноставно не смеју остати некажњени и сувише млади да би одговарали за монструозна чињења, јер нису тек разбојници, већ прихопате које уживају у мучењу жртве, сатирању, иживљвању…

Нека ме осуде све до једне организације за заштиту права деце, али овде није реч о деци, већ монструмима у малом паковању, нажалост не јединима и не последњима.

Говорим, односно, пишем из перспективе родитеља, волећи децу више од свега, али управо нас право и обавеза на безбрижно и срећно детињство обавезује да их третирамо као људе, одговорне за своје поступке.

Ако су ова деца жртве, ако је то исто и њихов плен – ко је крив?!

Како деци да објасним ко је ту заправо крив и због чега су у читавој причи сви невини, осим правде?!

Деца јесу наше највеће богаство, али шта чинити кад не схватају да смо и ми њихово?!

Дићи руке у гард и молити се Богу да прође што пре и што безболније?..

Немојмо заборавити да су највећи светски монструми некад били деца, а кад је дошло време за казну за њима је траг већ увелико био крвав!

Ако смо као друштво пропустили да учинимо нешто по питању ове две битанге и још толико њима сличних дајте да подвучемо црту и кренемо изнова – дете је само до тренутка док у њему сазрева човек. Оног тренутка када из њих проговори монструм постаје само битанга у малом паковању.

Временом ће само паковање и монструм расти, осим ако их закон не надвиси…

 

Извор: Два у један

Коментари (2)

  1. Србкиња каже:

    Деца су навучена на дроге. Ускраћивањем редовних доза наркотика, уценама и премлаћивањима деца су постала РОБОВИ. Одрасли их користе за крађе зато што због својих малих година не подлежу законском кажњавању. ЗАШТО ДО САДА НИЈЕ РЕАГОВАО СОЦИЈАЛНИ ЦЕНТАР!? ЗАШТО ДЕЦА НИСУ ПРЕДАТА ХРАНИТЕЉСКИМ ПОРОДИЦАМА? ЗАШТО СЕ НЕ КАЖЊАВАЈУ ОДРАСЛИ КОЈИ ДЕЦУ ДРОГИРАЈУ И ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ? Да ли се није реаговало да би се овако нешто десило? Да ли се сада мобилише јавност против ове деце и дали се припрема драконски закон за децу, а овај случај је добра припрема терена – сада ће јавност све да прогута !

  2. Zoran каже:

    Ова два говнара а и њима слични не могу да се промене. Ни њихови родитељи сигурно нису били бољи а и потенционални потомци ова два безосећајна кретенчића неће бити бољи. Шта ће тек да раде касније, у 20-тим годинама? У сваком случају, треба их заувек спречити да чине даље оно што су до сада радили. На жалост једино решење за овакве створове је хирушки захват на мозгу или физичка елиминација.

Напиши коментар