Досије

Српско оружје терористима испоручила ЦИА!

Терористички акт у Паризу је обављен коришћењем оружја крагујевачке Заставе, медији су раније објавили, а сада је откривено да је оно завршило у рукама терориста путем трговца оружјем који је повезан са ЦИА, пише Раша Инсајдер.

cia-zastava-oruzje

Директор Застава Оружја, Милојко Брзаковић, у интервјуу за Асошиејтед Прес, открио је да су регистарски бројеви полуаутоматских пушака М-92 идентични са онима који су испоручени америчкој компанији „Century International Arms“ у мају 2013. године.

То је спортско, ловачко оружје, рекао је Брзаковић и додао да је оно легално у Америци, те да је реч о оружју које не може испаљивати рафалну ватру.

Интересантно је то што је реч о америчкој компанији која је још 80-их година прошлог века, кроз сарадњу са ЦИА, достављала оружје побуњеницима током преврата у Никарагви и Ирану.

„Century International Arms“ је компанија уско повезана са ЦИА, те је овим податком који је јавности предочио Брзаковић и питање терористичког акта у Паризу доведено под сумњу, наводи портал Раша Инсајдер.

Многи аналитичари оцењују да је терористички акт у Паризу направљен од стране ЦИА те да је реч о „false flag“ операцији. Циљеви таквог потеза ЦИА и француских обавештајних служби би могли бити у томе да се легитимизују одређени политички потези по питању миграната и рата у Сирији.

Брзаковић је рекао да није јасно одакле оружје опет у Европи, те да су они у складу са строгим прописима и процедурама које прописују српске власти, оружје продали америчкој компанији у Флориди.

Он је истакао да је све урађено легално, те да његова компанија извезе у САД око 25 хиљада пушака годишње, те да је реч о оружју намењеном за спорт и лов.

Поред Раша Тудеј, на исту тему је објавио информације и утицајни амерички портал Инфоворс. Инфоворс оцењује изјаве Брзаковића и више него јасним доказом да је ЦИА умешана у терористички акт у Паризу.

 

Правда

Напиши коментар