Србија

Дачић Србима из Митровице: Зар неко мисли да ће Србија да жртвује своју будућност због вас десет хиљада?

Премијер Србије Ивица Дачић апеловао је данас на Србе у севрној Косовоској Митровици да гласају на поновљеним изборима 17. новембра јер „како буду урадили, тако ће им и бити“.

– Ако не изађу у довољном броју на изборе 17. новембра, Албанац ће им бити градоначелник. Нек’ им је са срећом – рекао је Дачић новинарима у Београду на једном међународном скупу, о слободи изражавања и демократији у дигиталној ери.

Дачић је указао да Срби са севера Косова треба да изађу на изборе „не због Владе (Србије), већ зато што је реч о њиховој судбини и судбини њихове деце“.

Премијер је указао да ако они мисле да Албанац треба да им буде градоначелник „и да цела Србија греши а не њих десет хиљада“, онда они „не заслужују било какву конкретну позицију“.

– Зар неко мисли да ће Србија да жртвује своју будућност због десет хиљада људи? – запитао је Дачић.

Према његовим речима, Срби са севера Косова „морају да се уозбиље јер није реч о статусним питањима, већ о њиховом опстанку“.

– Србија је на удару зато што њима помаже, а шта треба да урадимо? Да уведемо санкције против њих? Кога они слушају? Они не слушају ни Београд, ни Приштину, ни међународну заједницу. А кога слушају? Демократску странку Србије, Двери, Образ. Како будете радили, тако ће вам бити – рекао је Дачић.

Премијер је оценио да је „доста било јуначења без основа“ и да је „катастрофално“ то „што Срби не желе да узму оно што им се даје“. Дачић је поновио да је Србија урадила највише што је могла, а „више од овога не може да уради“ и додао да „није превише одушевљен“ што ће поновољени избори у три гласачка центра у Косовској Митровици бити 17. новембра – јер је то кратак рок.

Србија требала у ЕУ и пре Бугарске и Румуније, али то су године које су појели скакавци

Премијер је рекао да је састанак јуче одржан у Бриселу изузетно важан јер од извештаја високе представнице за спољну политику Европске уније Кетрин Ештон зависи отварање преговора.

Дачић је објаснио да она подноси извештај Комитету за опште послове Европске уније који ће Комитет проследити Европском савету, а тај савет (самит ЕУ) одлучује о датуму почетка претприступних преговора ЕУ и Србије. 

– Да ли неко мисли да Албанија пре Србије треба да буде чланица  Европске уније? Србија је требало да постане чланица пре Румуније и Бугарске, али то су ‘године које су појели скакавци’ – како је рекао један наш познати писац (Борислав Пекић) и зато још једном позивам Србе на разум – рекао је Дачић.

Централна изборна комисија Косова јуче је одлучила да се понове избори на три бирачка места у северној Косовској Митровици на којима су у недељу, маскирани нападачи током гласања разбили бирачке кутије и растерали особље.

ВИДЕО > Дачић Како будете урадили тако ће и бити:

Коментари (8)

 1. srdjan каже:

  maske su pale! Fasisti sve ubrzanije otkrivaju svoje pravo lice! Dacicu, veleizdajnice!

  1. Срђан Ђорђев каже:

   Свака част имањаче, свака ти је реч на месту…Немам шта више да додам…

 2. nlcph каже:

  Кад ће овај више да сјаше са медија!

 3. misko каже:

  Slobino prase ima iskustva. Prvo je niz vodu pustio svog politickog oca, pa kuma Zagradjanina, pa Tadica, pa Mrku bekutanka. Zasto ne bi niz vodu pustio i kosovo i Mitrovicu i Srbiju?

 4. Vladimir каже:

  Значи он се одрекао косова и метохије остало је још само тих 10 хиљада

 5. Aleksandar каже:

  Tako to ide.Sve svojim tokom.

 6. Razum каже:

  Verovatno je bio pijan. Ovo trezan covek ne moze da izjavi.

 7. Junga каже:

  Dok god Srbija ne bude spremna da žrtvuje budućnost makar zbog života jednog poštenog čoveka, bićemo daleko manje Srbi od naših slavnih predaka.

Напиши коментар