Србија

Чувени пилот Стеван Попов трагично окончао живот

Легендарни пилот Стеван Попов (1947) јуче око 18 часова извршио је самоубиство у Новом Саду.

Stevan-Popov-pilot

Није познато због чега је окончао свој живот пуцњем из пиштоља.

Стеван је иза себе оставио четворо деце; Стеву, Иву и Весну из првог и Јелену из другог брака.

Сахрана чувеног новосадског пилота је у суботу на Градском гробљу.

О Стевану Попову

Стева Попов 23 године био је пилот ЈАТ-а, а једно време носио је и титулу резервног официра ЈНА. Најплеменитији подвиг учинио је са посадом боинга 707, 17. априла 1992. године када је начинио први лет на линији Београд–Сарајево, које је горело пред оружаним дејствима, и када је успео током месец дана свакодневних летова да извуче из сарајевског пакла око 40.000 унесрећених људи свих националности.

Поново се о њему говорило јуна исте године када је из Стокхолма вратио фудбалску селекцију Југославије са Европског првенства на којем им је било забрањено да играју. Авиону није давана дозвола за полетање, нити за снабдевање горивом. Захваљујући храбрости и одлучности Стеве Попова „плави“ су, након свих перипетија, безбедно стигли у Београд.

Попов, иначе отац дугогодишњег капитена рукометаша Војводине Стеве Попова. Дуго година се борио за будућност Аероклуба Нови Сад и ченејској аеродрома. Већ су се назирали финални пројекти реконструкције аеродрома, али је ова изненадна несрећа све зауставила.

Коментари (1)

  1. darens каже:

    Слава му! Велик човек и реткост код нас!!!

Напиши коментар