Свет

Амерички војници силовали ирачке дечаке пред њиховим мајкама!

Према више извора из глобалних мејнстрим медија, Пентагон на све начине покушава да прикрије узнемирујући видео снимак који није био објављен заједно са остатком недавно објављених доказа о тортури над заробљеницима у америчким војним затворима од стране CIA.

zlocinci

Према наводима више угледних новинара, попут Симора Херша, узнемирујући снимак је начињен у тамницама злогласног затвора Абу Граиб у Ираку, који је пре отприлике десет година био ударна вест када су нехумана поступања над затвореницима ирачке војске први пут процурела у јавност.

Све више се чини да су докази пуштени пре неколико година само „врх леденог брега“. Иако је видео снимак до данас остао под велом тајне, Херш каже да је само питање времена када ће и он бити објављен, наводи „Минтпрес Њуз“.

У говору пред Универзитетом ACLU прошле недеље, након што је извештај Сената о тортури првобитно објављен, Херш је аудиторијуму говорио о ономе што тајни снимак Пентагона настоји да сакрије.

„Дакле говорим о Абу Граибу. Жене су преносиле поруке у којима пише ‘Молим вас, дођите и убијте ме због онога што се десило’, а десило се да су те жене ухапшене са младим момцима, децом, о чему и постоје докази. Ти момци су силовани, а камере су то снимиле“.

Када се ове речи ставе у контекст са једном другом изјавом коју је Херш дао раније ове године, постаје јасно да су жене које су били сведоци силовања ових момака, заправо њихове мајке.

Током говора у Чикагу прошлог јуна, Херш је изјавио: „Не можете ни да замислите зле, страшне ствари које су учињене над децом затвореница док су камере то снимале“.

Пре десет година, када је Абу Граиб скандал био у свим вестима, британски Гардијан је објавио сведочење једног од његових завореника, који је био сведок једног од ових бруталних напада. Бивши затвореник Касим Хилас тада је изјавио да је видео силовања дечака, који имао негде између 15 и 18 година, и човека у војној униформи америчке војске који је тај злочин извршио, док је припадница америчке војске све то сликала.

Данас, више од једне деценије касније докази ових догађаја почињу да се појављују, али Министарство одбране САД и даље се труде да они никада не угледају светлост дана. Зато је сада важније него икада вршити притисак на власти да објаве снимак док су извештаји о тортура CIA још увек свежи у мислима америчке популације.

Напиши коментар