Свет

Ухапшена Елфета Весели која је свирепо убила српског дечака Слободана Стојановића

Власти Швајцарске ухапсиле су Елфету Весели, рођену 14. јуна 1960. године, осумњичену за свирепо убиство српског дечака Слободана Стојановића 1992. године у околини Зворника, саопштено је данас из Тужилаштва БиХ.

Слободан Стојановић
Фото: Ненад Милкић

Елфета Весели је под истрагом и осумњичена је да је заједно са другим лицима у лето 1992. године у близини места Каменица, код Зворника, на изузетно свиреп начин, хладним оружјем, усмртила Слободана Стојановића, дванаестогодишњег дечака српске националности.

Спроведена је опсежна истрага током које су прикупљени докази који сумњиче оптужену и дошло се до сазнања да се она дуже времена налази на подручју Швицарске, те су покренуте активности за њено лоцирање, хапшење и изручење.

– Тужилаштво је обавештено да се осумњичена у Швајцарској успротивила добровољном изручењу по скраћеној процедури у БиХ, па ће се у наредном периоду приступити активностима за њено изручење и депортацију у БиХ, где ће јој бити суђено – наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва БиХ изражавају велику захвалност властима Швајцарске на разумевању и помоћи у овом предмету и борби против некажњивости ратних злочина.

https://youtu.be/1dn0SuyjpoU

Коментари (3)

 1. Baja каже:

  Daj dragi Boze da se ovome monstrumu javno sudi, Srbi ne sakrivajte zlocine nad Srbima, jer tito je odavno mrtav!

 2. facy каже:

  kako ja neznadoh ko je i gde zivi… steta

  1. Fedex каже:

   Extradition to Serbia and 50 years on Prison

Напиши коментар