Досије

ПУКОВНИК РАДИШИЋ: Окупатори инсистирали да не говоримо о „агресији“ већ о „интервенцији НАТО“

Пуковник у пензији и бивши портпарол Војске Југославије, доктор наука из области теорије ратовања, аутор многих књига о вођењу специјалних ратова, Светозар Радишић, гостујући у емисији „Хелмкаст“ говорио је о актуелној ситуацији у Србији, о вођењу психолошког и „терминошког рата“ против Србије.

НАТО је на Србији показао право лице

Радишић, који је на дужности у генераштабу ВЈ био до 2005. године, рекао је да су одмах након 5. октобра у војсци добили препоруку од тадашњих власти да када говоре о агресији НАТО на СРЈ промене термин и у будуће не говоре о „агресији“ већ о „интервенцији НАТО“.

– Инсистирали су на томе да ми не спомињемо реч „агресија“, него да говоримо „интервенција“. Окупатори су инсистирали код наших власти да изменимо терминоглогију. Ненормално је то да неко пристане да промени правну дефеницију агресије – истако је Радишић.

Радишић говори о појму “терминолошки рат” који има за циљ да се ствари називају другим именима. Он је рекао да је “НАТО на Србији показао право лице” и да је Србија згулила маску са лица НАТО. Истиче да је НВО сектор имао за циљ да се речи „патриотизам“ и „национализма“ означе као негативне.

– Ви сада на гуглу ако укуцате „агресија“ нећете наћи ништа о рату. Наћићете сасвим друге ствари на ту тему. Толико се иде у том „терминолошком рат“. Терминолошки рат се води вековима. Они тиме хоће да ублаже своје зло – рекао је Радишић.

Радишић је говорио о директиви 20/1 која је усвојена 18. августа 1948. године у Савету за националну безбедност САД.

– Они који мало више знају, знају да то пише и у протоколу Сионских мудраца. Они су на основу те директиве разбили СССР, ЧССР и СФРЈ. У континуитету исте доктрине сада раде на разбијању Србије. Оно што је основа тог приступа је заправо ко води медије. Балканске медије води, како они кажу, пуковник са четири звездице, Петреус. Он је претпостављен телевизијама. Чудим се како немју мало више образа директори тих телевизија. Имали смо искуство одређени низ година да се на српске празнике, посебно на правосланих празника пуштају сатанистички филмови. Они не воде рачуна о менталитету, не воде рачуна о сопственом народу, не знам да ли га и доживљавају као сопствени народ – каже Радишић.

Радиши говори о томе да је у току је процес који се одвија у свим државама па и у Србији, а то је обезбожења народа.

– Овај процес се одбија у свим државам света, они хоће да обезбоже планету, да више нико не помисли да Бог постоји. Да сви помисле да је све допуштено- истиче Радишић.

Радишић је рекао да је пут Србије у ЕУ је пут непријатељу у загрљај.

– Они су имали прилику 19 година да нас опорова, да нам обећају да нас више неће тући, да нас неће мрзети, да нам обезбеде границе, да нас економски помогну, али то нису учинили – закључује он.

Радишић је аутор великог броја књига из области психолошког ратовања, као што су „Неокортикални рат“, „Скривено мисаоно оружје“ „Рат свих против свих“ и многих других наслова.

Искра

Напиши коментар