Документарни филм „Чико, ја сам жив, немој да ме убијеш!”

Документарни филм: „Чико, ја сам жив немој да ме убијеш!” (ВИДЕО)

Злочин над Србима из села Ледићи, који се десио почетком јуна 1992. године до данас није судски процесуиран. Најмлађа жртва био је 18-мјесечни Милун Тешановић, најстарија 92-годишња Иконија Васић.

Јулијана Мркоња Марић - Приказ књиге „Самурај”

Приказ књиге „Самурај”

Тамо, иза бедема затворске тврђаве, физички одвојен од породице и целог света, на хлебу са седам кора, пуковник Милорад Улемек Легија пише књигу „Самурај – затворска филозофија” и дарује нам је као још једно своје књижевно дело, којим се богати српска књижевност.

Милорад Улемек Легија

Велики сиви вук

За њега није постојала подела на Крајину, Банију, Лику, Славонију, Кордун, Херцеговину, Босну, Рашку и Косово. За њега је све то била Србија блатњава од крви коју је бранио, коју је штитио, коју је видео онако како већина није.

Вук и Срби - Јулијана Мркоња Марић

Вук и Срби

Србине, ретко у шуму залазиш. Толико ретко да више не знаш ни ко ни шта у њој живи и њоме господари, па си престао у њој заклон, утеху и снагу да тражиш, па си престао да је поштујеш и да је се плашиш.

Вељко Раденовић Ђенерал

„За мном, браћо” говорио Вељко, Никад борбе није се одреко. Бранио је народ у Крајини, Гдје год Србин постоји и живи! Све од Книна до Требиња града, Иде Ђенерал да потуче гада. Свуд је српске он душмане био, Ризиков’о живот, главу није крио!

ПИСАЦ НЕНАД МИЛКИЋ: Време је да се сазна како су умирали Срби у Сарајеву

Ненад Милкић је један од писаца новије и млађе српске генерације. У свом најновијем делу, роману „Кости”, који је светслост дана угледао 14. децембра, бави се страдањем Срба у Сарајеву, током деведесетих година прошлог века. Изразито болна тема о којој није било превише разговора у домаћој јавности, у протекле три деценије.

Јединица за специјалне операције

Црвене беретке

У тами, већ годинама, једне очи светле, мисли ка роду и отаџбини лете. Године мучне исписаше нове боре, „Не дај се, команданте!”, отаџибина те твоја зове! Уморним гласом теби се јада, за туђе грехе пред тобом на коленима пада.