субота, 10. 12. 2022.

Зорана Михајловић позвала Хилари Клинтон у Србију

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић разговарала је, другог дана 59.заседања Комисије Уједињених нација о статусу жена у Њујорку, са бившом државном секретарком Сједињених Америчких Држава (САД) Хилари Клинтон о напретку Србије и већем укључивању жена у пословни живот.

zorana-mihajlovic

У разговору, Клинтон је нагласила да „Србија води једну добру и избалансирану политику“, а Михајловић је да је Хилари Клинтон истакнути борац за родну равноправност, женска права и укључивање жена у пословне токове.

У саопштењуу се наводи да је Михајловић позвала Клинтон да посети Србију.

Током заседања Комисије УН о статусу жена, Михајловић се срела и са генералним секретаром УН, Бан Ки-муном, регионалном директорком за Европу и централну Азију Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена Ингибјорг Гисладоти, као и представницима канцеларије УНДП (UNDP) са којима је разговарала о интензивнијој сарадњи и заједничким активностима у Србији.

 

Танјуг
5 коментара

  1. darens

    Gospodjo ministarka,zar se ne secate godina vladavine njenog muza…,sta Vam je izbrisalo secanje!?Dokle vise to druzenje sa tim olosem o svetu,imate ovde pametnih i normalnih!

  2. MILICA

    mrkonjic prodaje kuce po srbiji velikana a mira se buni pa stoje mira pobegla kad nije bila u ratu ni na prvoj liniji sto se boji stiti je seselj dindic sve pobijo po srbiji veli sesko a mira markovic i milosevic nisu nikog ubili smesno siftar da naseli u dedinje a unuk kralja petra nemoze o bozeeeeeeee srb ijo nasto spade

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *