Србија

Вучић: Дражи ми је МекДоналдс него домаћа пљескавица!

Премијер Србије, Александар Вучић, члановима Америчке привредне коморе је казао да очекује да ће наићи на отпор дела људи који би желео да добија нешто јефтиније на шта неко не плаћа порез.

vucic-mcdonalds

„Наш највећи проблем у земље јесте тај да ја не могу никоме, ни у својој породици, да објасним да тражи фискални рачун. Да то када вам неко не да фискални рачуна значи да је узео од вас, од вашсе школе, вашег пута, болнице, дома здравља, вашег детета“, рекао је Вучић.

Премијер је навео пример када је у неку кафану, дашчару, на путу код Ниша, у којој обично плаћа не тражећи рачун, свратио са министром финансија Лазаром Крстићем који је инсистирао да плати кафански цех али је тражио фискални рачун.

„Њих су се четворица нашли око нечега што личи на касу, 45 минута су се трудили да избаце рачун, да би рекли да каса не ради баш тај дан. Они никада нису издали фикални рачун. Лазар је стрпљиво чекао сат и по док нису нашли начин да издају рачун“, рекао је Вучић.

Она је оценио да би ситуација у Србији била много другачија када би убедили све грађане да се тако понашају.

„И онда ме питају зашто навијам за Мекдоналдс на аутопуту уместо за домаћу продавницу пљескавица. Навијам зато што нам од Мекдоналдса дође порез. Ето зато, није ми баш укусан али ми дође сав порез“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио и да у наредних неколико дана очекује значајне резултате у борби против нелегалне трговине дуваном.

Вучић је рекао да су државни органи имали много проблема у борби против сиве економије и да то нема везе са привредом већ са чистим криминалном. Због тога су ангажовани специјални тимови који се тиме баве, рекао је он.

Премијер је навео да се дешавало да када један државни орган нешто открије кроз инспекцијски надзор, полиција вече пре него што би требало да се „упадне“ код оног ко прави прекршај, додје баш до тог објекта да се нешто распитује и остави читаву ноћ онима који крше закон да склоне робу.

„Ако имамо огромно смањење броја акцизних маркица зато што неко шверцује резани дуван и цигарете, онда је то црвено светло за државу“, истакао је Вучић.

 

Извор: Бета

Коментари (8)

 1. Srdan каже:

  Vucicu posto su te kupili da jrdes govna

 2. miloš каже:

  povraća mi se kad vidim njegovu sliku licemer običan odvešće nas u novi rat

 3. Mikis каже:

  Pa to je tvoj zakon o radu koji favorizuje gazde, što se buniš.

 4. Hitman каже:

  Za fiskalnu kasu i porez je u pravu.

  1. tosayxxx каже:

   Ti da si malo pametniji i da nisi obican tron, mucnuo bi svojom glavom i razmislio.

   Citiram Vucicevu recenicu: “Kada Vam neko ne izda fiskalni racun, znaci da je uzeo od Vas, od Vase skole, od Vaseg puta, bolnice, doma zdravlja, deteta…

   Kojeg puta ???? Onih rupa po Srbiji
   Koje skole ???? Onih raspalih ucinionica bez sredstava za rad
   Koje dece ???? Nista nam u zivotu drzava nije dala, ni buducnost, sto je najvaznije.

   I ti si nasao tu da lupetas. Pa ti te privatnici izdrzavaju, koliko god da placaju, a placaju, drzava zivi od toga i ti isto. A da placaju sve drzavi, ne bi niko ni bio privatnik.

   Kreni malo od drzavnih zaduzenih firmi, zelezara i ostalih propalih preduzeca koje drzava finansira. tj ti. Od cega ????

 5. ime i ostale podatke imate u to ne sumljam каже:

  Nemam poštovanja za one čija se maloletna deca vucaraju po splavovima u 4 sata ujutru i još im to plaćamo iz naše muke. Da negovorim o pljuvanju u lice ovom narodu dovodjenjem ratnog zločinca blera i sličnog ljudskog otpada.

 6. Mirjana Tulasi каже:

  Gospodin Nije Srbin

 7. slavko каже:

  vucicu brate kad volis megdolans idi zivi u ameriku a nemoj ukdas srbsku kuhinju idi ti sretno ti bilo ne diraj srbiju

Напиши коментар