Србија

Војска Србије у Београду вежба са непријатељским НАТО трупама и албанском војском!

Од 4. до 15. маја у Центру за обуку путем симулација у Београду одржаће се вежба „Лоџекс 15″ (LOGEX 15), чији је овогодишњи домаћин Србија у сарадњи са оружаним снагама САД.

vojska-srbije-vezba-sa-nato-trupama-i-albanskom-vojskom

Ова вежба је, како је саопштено на сајту Министарства одбране Србије, „део партнерске сарадње са НАТО“, а у њој учествују: Албанију, БиХ, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Финска, Молдавија, Шведска, Србија и „земље које су спонзори дела вежбе“.

Војска Србије имала је и раније сличне маневре, у којима су биле укључене оружане снаге Албаније.

Предавање генерала Бартелса полазницима ВСБО и ГШУ

У просторијама Здружене оперативне комаде Генералштаба Војске Србије, председавајући Војном комитету НАТО-а генерал Кнуд Бартелс, одржао је предавање „НАТО тренутни и будући изазови“ полазницима Високих студија безбедности и одбране и Генералштабног усавршавања Школе националне одбране.

Том приликом, генерал Бартелс се осврнуо на ситуацију у Европи са почетка 20. века, разматрајући историјску перспективу у контексту савремених безбедносних изазова. Он је такође говорио о стратешкој политици НАТО-а, као и о актуелним операцијама Алијансе. Генерал Бартелс је, током излагања, подсетио на досадашњу сарадњу Србије и НАТО-а, а говорио је и о перспективама сарадње у будућности.

Завршни део предавања протекао је у разговору са полазницима Високих студија безбедности и одбране и Генералштабног усавршавања Школе националне одбране.

 

Извор: Данас

Коментари (2)

  1. Crnogorac каже:

    a sta vjezbaju,kako da osvoje ostatak Srbije?

  2. 124C41 каже:

    ВС више није српска војска, јер њени припадници су само дошли да раде тај посао за новац, брига њих за народ и државу, битно да они имају сигуран посао и плату, а што нам је земља у говнима а њихов је посао да помогну својој земљи по Уставу и закону Републике Србије, ником ништа, ћуте као заливено цвеће, а оно што се десило данас у Македонији, мирише ми да ће ти напади постати учесталији, прво у Македонији, а затим на КиМ-и, и у Прешеву,Бујановцу и Медвеђи, а затим и шире, а спреман сам да се кладим, да када буде било до тога дошло да ће 99% припадника ВС бацити опрему и побећи,а народ ће морати да се самоорганизује као 1991 године како би се одбранио, јер од балерина из ВС не можемо ништа више да очекујемо.

Напиши коментар